• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

13.06.2024

10:19

Kosanović: Mitrović i Vlahović svima mogu da daju gol, nismo bolji od Danaca

Starsportphoto

EURO 2024

Kosanović: Mitrović i Vlahović svima mogu da daju gol, nismo bolji od Danaca

Podeli vest

Napadači Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović mogu svima da daju gol, poručuje iskusni fudbalski trener Milorad Kosanović.

Fudbalska reprezentacija Srbije trenutno je u Nemačkoj, gde će sutra da počne Evropsko prvenstvo. "Orlovi" će odmeriti snage sa Engleskom 16. juna, Slovenijom 20. juna i Danskom 25. juna. Kosanović ističe da im neće biti lako, ali da naši najbolji napadači Vlahović i Mitrović mogu svakom da daju gol.

- Najveći problem imamo u sredini terena. Praktično u celom veznom redu imamo samo jednog pravog vezistu, Gudelja. Svaka čast Sergeju i Tadiću, oni su odlični kreativci, ali kao takvi oni pre igraju polušpiceve. Zato, čim neko igra presing na nas mi pucamo i stradamo. Takođe, ne možemo da kontrolišemo utakmicu kroz igru, ali kad uđemo u pravu šansu, kao protiv Šveđana, imamo veliku priliku za gol. Iz četiri napada postigli smo toliko pogodaka. Veoma smo opasni iz 20 metara, to nam je najveća vrlina jer imamo Mitrovića i Vlahovića koji znaju u svakom trenutku da daju gol. Da su Šveđani imali njih dvojicu, dobili bi nas ubedljivo - kaže Kosanović za "Mocart sport". 

Foto: Starsportphoto

 

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija odigrali su dve pripremne utakmice i najpre su poraženi od Austrije (2:1), a onda su pobedili Švedsu (3:0). Kosanović smatra da neće biti lako na šampionatu, jer je Srbija samo na papiru bolja od Slovenije, dok od Engleske i Danske nije nikako. 

- Austrija je bolja od nas, jer je savladala novu igru, agresivnija je i brža. I Šveđani su brži i čvršći od nas, što je pokazao odnos u šutevima na gol. Preko 20 puta su nam pretili, a mi imali četiri prava napada. Igra iz poslednjih 25 minuta u Švedskoj mogla bi da nam donese rezultat na prvenstvu, ali treba reći da se tamo samo pet-šest reprezentacija izdvaja, dok su ostali tu negde. Mi možemo da napravimo vrhunski rezultat, ali i da doživimo katastrofu. Moramo da nađemo prostor za igru u odnosu na protivnika, njegove slabosti i prednosti, nevažno sa koliko igrača u odbrani. Od Danaca ne verujem da smo bolji, a od Slovenaca možda na papiru, ali pogledajte njihov spisak, sve iskusni igrači iz dobrih klubova. Biće ovo prvenstvo s mnogo izjednačenih mečeva, ali i iznenađenja - objašnjava Kosanović. 

Foto: ATA Images

Dragan Stojković Piksi

Nedavno je selektor Stojković produžio ugovor sa Savezom do leta 2026. godine. Poznati trener kaže da je taj potez povučen u pravo vreme.

- Logično je da se nastavi sa Piksijem i dalje, a potpis je stigao u pravo vreme, jer su sad mirniji i selektor i tim, ali valja podsetiti da će se sve u narednom periodu gledati kroz ponašanje na Evropskom prvenstvu - zaključio je Kosanović. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija