• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V. - V. Ž.

22.07.2024

19:00

Bum-bum Bogdan! Kapiten pogađa sa sedam metara! Srbija vodi u Areni! (VIDEO)

Starsportphoto

Olimpijske igre

Bum-bum Bogdan! Kapiten pogađa sa sedam metara! Srbija vodi u Areni! (VIDEO)

Podeli vest

Košarkaška reprezentacija Srbije od 20 časova u Beogradskoj areni igra prijateljski meč protiv Grčke.

Za obe reprezentacije to će da bude generalna proba pred Olimpijske igre u Parizu.

 

 

 

SRBIJA - GRČKA 67:56 (26:21, 22:18,

Dvorana: Beogradska arena.

Sudije: Juras, Nikolić, Prpa

SRBIJA: Plavšić, Petrušev, Jović, Bogdanović, Marinković, Jaramaz, Dobrić, Jokić, Pokuševski, Micić, Gudurić, Avramović, Milutinov, Ristić, Davidovac.

Selektor: Svetislav Pešić.

GRČKA: Vokap, Loncis, Larencakis, Moraitis, Toliopulos, Kalaicakis, Papajanis, Haralampopulos, Papanikolau, Adetokumbo, Mitoglu.

Selektor: Vasilis Spanulis.

 

 

 

UŽIVO:

 

TREĆA ČETVRTINA

28. minut - Jović pogađa na asistenciju Gudurića, koji je pre toga odoigrao odličnu odbranu 67:56.

27. minut -   Odlična igra naših reprezentivaca, Dobrić je posle sjajne akcije ostao sam na trojci i pogodio trojku, a novu asistenciju je upisao Aleksa Avramović 65:52

26. minut - Milutinov zakucava 62:52. Faul na Papanikolauu koji pogađa oba penala.

25. minut - Odličan prodor Petruševa i faul, imaće košarkaš Olimpijakosa dva slobodna bacanja, promašuje prvo, pogađa drugo 60:50. Volkap se ušunjao pored Petruševa u reket i pogodio 60:52.

24. minut - Volkap promašuje, ali i naši momci, Moraitis pogađa 59:50.

23. minut - Ne pogađa papanikolau, ali ni Dobrić. Nesporazum Volkapa i Adetokumba, Bogdanović, nova, četvrta trojka, sa sedam metara 59:44. Papanikolau promašuje.

22. minut - Strašna asistencija Jokića za Petruševa, koji pogađa trojku 54:41. Papajanis sam kao duhm, kažnjava kiks odbrane, trojka, pa onda Jokić odgovara 56:44. Raste prednost "orlova".

21. minut - Jokić ne uspeva,ali hvata loptu, Avramović do Bogdanovića i buuuum, treća trojka kapitena - 51:39. Grci gube loptu, čitaju ipak Heleni našu akciju,Vokap seče i pogađa 51:41.. 

 

 

DRUGA ČETVRTINA:

20. minut - Avramović pogađa trojku uz zvuk sirene, a potom su se Grci zbunili i nepravilno izveli loptu ispod koša, pa je naš tim imao još jedan napad, ali je Jokić promašio trojku. Srbija na odmor odlazi sa plus devet - 48:39.

19. minut - Moraitis siguran sa penala, ali je na drugoj strani odgovorio Jokić i poenima iz reketa vratio naš tim na plus osam (45:37).

18. minut - Prvo je Jokić bio siguran sa bacanja, a onda je Avramović nakon asistencije trostrukog MVP pogodio za tri poena - 41:35.

 

 

17. minut - Trojka u pravom trenutku!!! Pogađa Petrušev i prekida nalet Grčke. Ipak, rival poenima Adetokumba sa penala, a onda i trojkom Papanikolaua prišao na samo pola koša minusa.

16. minut - Odgovoaraju Grci trojkom Papanikolaua, pokušao je na drugoj strani da odgovori Micić, ali je promašio - 34:30. Plejmejker Srbije je u lošem ritmu, posle promašaja napravio je i faul, pa je Pešić odlučio da ga pošalje na klupu. 

15. minut - Zakuvalo se pored terena. Selektor Srbije Svetislav Pešić i strateg "helena" Vasilis Spanulis dobili su po tehničku grešku zbog konstantnih prigovora na suđenje. 

 

 

14. minut - U igru je ušao i Plavšić, koji je svojim zakucavanjem digao Arenu na noge i doneo našem timu dvocifrenu prednost - 34:23. Adetokumbo pogađa i ne dozvoljava našem timu da se odlepi.

13. minut - Milutinov je odgovorio na drugoj strani postigao nove poene, a potom je siguran bio i Gudurić.

12. minut - Odzvonila je Arena! Milutinov zalepio Janisa, koji je pokušao da zakuca. Nema prolaza za prvu zvezdu Milvokija. 

 

 

11. minut - Milutinov dominira na startu druge deonice, pogodio je prvo oba slobodna bacanja, a potom se najbolje snašao i ispod koša za 30:23.

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Miltunov ponovo sa slobodnih bacanja donosi nove poene Srbiji. Marinković pravi nepotreban faul i to na četiri sekunde pre isteka prve četvrtine i na penale šalje Moraitisa, koji koristi oba bacanja za 26:21 i kraj prve deonice u Areni. 

9. minut - Sjajno šutersko veče kapitena "orlova" nakratko je na drugoj strani prekinuo Larencakis pogodivši za tri poena. Milutinov pogađa sa slobodnih bacanja za 24:16. 

8. minut - Idemoooo! Nova trojka kapitena! Bogdanović je namestio nišanske sprave, pogađa i drugu trojku za prvu dvocifrenu prednost Srbije na meču. 

7. minut - Posle kratkog predaha odgovorio je Mitoglu trojkom, ali je na drugoj strani Bogdanović bio precizan van linije 6,75. Uvećavaju "orlovi" prednost poenima Dobrića i Petruševa sa slobodnih bacanja - 20:13.

Foto: Starsportphoto

 

6. minut - Razigrao se i Filip Petrušev i postiže četiri vezana poena, pa je selektor Spanulis bio primoran na tajm-aut. 

5. minut - Srbija na krilima Jokića i Dobrića uvećava prednost, ali su se na drugoj strani probudili i gosti i sa četiri vezana poena Janisa prišli na samo koš razlike - 10:8.

 

 

4. minut - Evo je i prva trojka Nikola Jokić pogađa sa kapice. Cela Arena je na nogama. Odovogorio je na drugoj strani Papajanis takođe trojkom za prve poene "helena".

3. minut - Grci su ušli previše nervozno u meč, i dalje su bez pogotka. 

2. minut - Filip Petrušev pogodio je jedno od dva slobodna bacanja za vođstvo od 3:0.

1. minut - Utakmica je počela, prvi napad imala je Grčka, ali je Adetkombo promašio polaganje pored Petruševa. Neprecizan je i u prvom napadu bila i Srbija. Ipak, brzo su se iskupili i pogodio je kapiten Bogdanović.

PRE MEČA: 

19.55 - U toku je intoniranje himne dve zemlje. Cela Arena je kao jedan pevala "Bože pravde".

19.35 - Na parketu Arene je i Dejan Davidovac, koji je propustio sve pripremne utakmice "orlova".

 

19.25 - "Orlovi" i Grci se zagrevaju pred meč

19.05 - Ekipa Svetislava Pešića savladala je tokom priprema Francusku i Japan, a izgubila od Australije i SAD. Naš večerašnji rival pobedio je Portoriko, posle trijumfa na kvalifikacionom turniru, gde su Heleni overili put u Pariz.

19.00 - Dobro veče i dobro došli na blog uživo utakmice Srbija - Grčka na portalu Informer.rs.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Ministar Martinović saopštio: Zaključen sporazum sa udruženjima poljoprivrednika
Politika

Ministar Martinović saopštio: Zaključen sporazum sa udruženjima poljoprivrednika

Na osnovu dogovora između ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandra Martinovića sa predstavnicima sedam udruženja poljoprivrednika, koji je postignut na sastanku 18. jula 2024. godine u Vladi Republike Srbije, a kom su prisustvovali i predsednik Vlade Miloš Vučević, predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić i predstavnici Ministarstva finansija, danas je zaključen Sporazum o međusobnoj saradnji u oblasti poljoprivrede

22.07.2024

20:24

TV

Izrael i Jemen u ratnom plamenu! SVET SRLJA U HAOS! Srbija čuva mir!
Live TV

Izrael i Jemen u ratnom plamenu! SVET SRLJA U HAOS! Srbija čuva mir!

Da li muslimani imaju jedinstvo ili ne? Arapski svet nije reagovao onako kako bi trebalo kada je napadnuta Gaza. Huti su ušli u otvoreni rat sa Izraelom. Da li se bure baruta na Bliskom istoku širi? Našoj državi najznačajnije je da zadrži mir i stabilnost. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su Miodrag Jevtić, pukovnik u penziji, nekadašnji dopisnik "Politike" iz Moskve Slobodan Samardžija i Miloje Pršić,

22.07.2024

18:41

Tramp se priklonio dubokoj državi? Pokloniće mu mesto predsednika SAD-a, ali da igra po njihovim pravilima? (VIDEO)
Live TV

Tramp se priklonio dubokoj državi? Pokloniće mu mesto predsednika SAD-a, ali da igra po njihovim pravilima? (VIDEO)

Kao grom iz vedra neba za jedne, a za druge već postojeća pretpostavka došla je informacija da Bajden više nije kandidat za predsednika. Na njegovo mesto za potencijalnu predsednicu Amerike došla je Kamala Haris. Da li je ovo 1:0 za Trampa protiv duboke države? Na ovu temu u "Info danu" govorili su prof. dr Boris Bratina, filozof, politikolog Nikola Jović i prof. dr Stevica Deđanski, analitičar.

22.07.2024

16:30

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)
Live TV

Očekujem da svako domaćinstvo prati utakmicu protiv Amerike! Naši sportisti će nas učiniti ponosnima u Parizu! (VIDEO)

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je juče sportiste i članove olimpijskog tima Srbije u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike i tom prilikom je uručio državnu zastavu odbojkašici Maji Ognjenović koju će s Dušanom Mandićem nositi na otvaranju Olimpijskih igara u Parizu. Ovim povodom gost "Info jutra" bio je državni sekretar za sport Marko Kešelj.

22.07.2024

12:30

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Ako ovo počne, Evrope neće biti! Uznemirujuće vesti iz Nemačke najavljuju katastrofu! Da li je Putin zaista spreman da pokrene ovo?!
NIJE DOBRO

Ako ovo počne, Evrope neće biti! Uznemirujuće vesti iz Nemačke najavljuju katastrofu! Da li je Putin zaista spreman da pokrene ovo?!

Nemačko ministarstvo odbrane je uvereno da rat sa Rusijom nije samo moguć, već da će se i dogoditi za nekoliko godina. Saveznoj Republici Nemačkoj nije na pameti da sedi skrštenih ruku, već aktivno priprema planove za takav ishod događaja koje vlada hitno sprovodi. Ove tvrdnje je nedavno izneo ministar nemačkog ministarstva odbrane Boris Pistorius.

22.07.2024

19:10

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Lokalizovan požar na Tari!
Srbija

Lokalizovan požar na Tari!

Borba sa požarom na Tari, iznad Krtice, na putu Perućac - Mitrovac još traje. Vatrogasne ekipe su zaustavile širenje vatre i gase panjeve...

22.07.2024

18:43

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16