• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. V.

10.08.2024

13:35

Samo sam na svojoj svadbi bio ovoliko srećan! Avramović oduševio izjavom

AP/Photo

Olimpijske igre

Samo sam na svojoj svadbi bio ovoliko srećan! Avramović oduševio izjavom

Podeli vest

Ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu, samo sam na svojoj svadbi bio srećniji, rekao je Aleksa Avramović nakon pobede Srbije nad Nemačkom 93:83 i osvojene bronzane medalje na Olimpijskim igrama.

Ponovo je rođeni Čačanin bio jedan od najzapaženijih pojedinaca u dresu reprezentacije na čitavom turniru, kao što je bio slučaj i prošlog leta na Mundobasketu u Manili. 

Iako je finale i sigurno srebro izmaklo iz ruku zbog dramatičnog poraza od "drim tima" 95:91, Avramović smatra da je i bronza ogroman uspeh.

- Lepa pobeda dvocifrenom razlikom za kraj prelepe priče! Za nas je ova bronza kao zlato, sve vas mnogo volim. Ovo je jedan od najsrećnijih dana u mom životu. Samo sam na svadbi svojoj bio srećniji. Leteli smo danas po terenu i igrali fantastično od starta. Pritiskali smo ih 40 minuta - rekao je Aleksa.

Foto: Starsportphoto

Bogdanović, Avramović i Dobrić slave bronzu

Izmaklo je finale porazom u poslednjim minutima susreta sa Amerikom. Duel sa prvim favoritima za zlato u polufinalu Avramović smatra jednim od najboljih mečeva u istoriji košarke.

Takođe, dodaje da je presrećan nastupom "orlova" protiv snažne selekcije Stiva Kera.

- Ponosni smo na nastup protiv Amerike. Umalo da pobedimo najbolji tim u istoriji u možda najboljoj utakmici u istoriji košarke. Toliko sjajnih igrača, MVP-jeva... Imali smo dvocifrenu prednost, veći deo utakmice vodili... šteta. Sjajno smo se oporavili zahvaljujući stručnom štabu. Nismo bili tužni zbog poraza i to je najvažnije. Da smo tada pali, to bi se odrazilo na ovaj meč - objasnio je bivši igrač Partizana.

Za kraj se osvrnuo na sastav "orlova", koji je napravio samo tri promene u odnosu na onaj koji je podigao srebro na Svetskom prvenstvu u Manili. 

Foto: AP/Photo

Ogromna borba za bronzu

Pojačanja za Igre bili su Nikola Jokić, Uroš Plavšić i Vasilije Micić. Svako od 12 momaka u sastavu Svetislava Pešića imao je ulogu i nju je ispunjavao fantastično, smatra Avramović.

- Jokić je primer kako zvezde treba da se ponašaju na i van terena. On ne priča mnogo sa medijima i ja to poštujem. Neverovatno je dobra osoba i mnogo mu znači da predstavlja svog grad, zemlju i porodicu. Svi smo takvi. Svi smo imali svoje uloge. Moja je bila da donosim dobru energiju. Ja nisam smeo da budem tužan. Mnogo je igrača zaduženih za energiju i za prljav posao na terenu. Bez toga nema uspeha. Bogdan, Vasa i Jokić su lideri.Nikola je najbolji igrač u deceniji i jedan od najboljih u istoriji sprske košarke. Bolji je samo Bodiroga, ali on mi je idol - rekao je uz smeh Avramović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ječmenica: Problemi sa "Vansijem" sve češći, to je nedopustivo
Politika

Ječmenica: Problemi sa "Vansijem" sve češći, to je nedopustivo

Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za vazdušni saobraćaj Verica Ječmenica danas je, podovom novog prekida u radu softvera na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“, poručila da problemi kompanije „Vansi“ postaju sve češći, što je nedopustivo za kompaniju takvog renomea i ponovo od njih zatražila objašnjenje.

10.08.2024

15:11

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23