• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.12.2021

15:26

Ne razumem kako Đilas može da kaže da će ukinuti budžet!

Tanjug

Srbija

Ne razumem kako Đilas može da kaže da će ukinuti budžet!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, komentarušići primedbe lidera SSP Dragana Ðilasa na budžet grada Beograda za 2022. godinu, kazao je da ne razume kako bivši gradonačelnik može da kaže da će ukinuti budžet.

 

Vesić je na sednici Skupštine grada Beograda, na kojoj je gradski budžet za sledeću godinu usvojen, kazao da ukinuti budžet znači da nema para za plate, nema za socijalna davanja, za bilo šta što se plaća iz budžeta.

"Zamislite da neko ko je bio gradonačelnik kaže da će da ukine budžet. Razumem da kaže neko ko ne zna, ko se nije bavio javnim poslom, ali da neko ko se bavio tim to kaže, ne razumem. Budžet se može promeniti, ali ukinuti budžet ne mogu da razumem", kazao je Vesić.

On je podsetio da je Ðilas kazao i da će da ukine strane investicije i navodi da je otvoreno 200 fabrika u kojima radi više od 200.000 ljudi.

"Je l'' hoće da ostavi te ljude bez posla", upitao je Vesić i ironično nastavio da pita da ih neće slučajno zaposliti u svojoj firmi, kao i Mariniku Tepić i druge.

Vesić ističe da naprednjaci po dolasku na vlast nisu rekli nijednu ružnu protiv "Fiata" koji je doveo Boris Tadić i naglašava da bi suprotno tome bilo neodgovorno.

"Kažu da se u Beogradu ne gradi. Hajde da se prošetamo i prebrojimo kranove. Prema našoj evidenciji u ovom trenutku ima skoro 1.300 kranova, hajde da ih brojimo, da vidimo da li se gradi ili ne", kazao je zamenik gradonačelnika.

Kako je naveo, razume neslaganje oko politike i da neko smatra da metro treba da ide u drugom pravcu, da neko da novac na druge stvari.

"Ali, da pričamo o stvarima koje su jasne, to je kao da vas ubeđuju da nema auto-puteva. Ljudima koji su u stanju da kažu da ne postoji nešto što postoji kako možemo da verujemo", upitao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika kaže da bi razumeo da kažu "Vučić gradi 10 autoputeva, mi bismo izgradili 11", u smislu pokušaja pridobijanja birača, ali reći da se ne grade, to je nemoguće i nije normalno.

"Kao i da kažete da se Beograd ne gradi ili metro, gradi se sve kako je predviđeno. Kažu da nema vrtića, u ovom trenutku se gradi devet vrtića, a sagrađeno je šest vrtića, a radiće se 10. Zaista ne mogu da razumem da neko kaže da će da ukine budžet, a samo trudnicama su ostali dužni 389 miliona dinara, porodiljama 6,3 miliona dinara, penzionerima 240 miliona dinara, najugroženijim kategorijama stanovništva 124 miliona dinara. Nezaposlenost je bila 25 odsto, a sada je šest odsto", kaže Vesić.

Ističe da ne može da razume da neko preti građanima Beograda da neće dobiti novac iz budžeta samo zato što je ovaj budžet bolji i ima više para za investicije.

"Razumem političke odluke, imamo svi prava na različita mišljenja, ali kada su u pitanju osnovne stvari kao što je i razvoj grada, tu treba da mislimo isto i ne možemo da ne priznamo ono što se zaista dešava, a to je da se Beograd gradi i razvija", zakljuučio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Politika

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!
Politika

Srbija je jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji! Vulin nakon BRIKS-a poručio: To Moskva veoma ceni!

Srbija je jedina zemlja u Evropi, zahvaljujući predsedniku Vučiću na prvom mestu, koja nije uvela sankcije Rusiji. To ceni Moskva, naravno i u ekonomskom i političkom smislu, ali na prvom mestu u istorijskom smislu, da istorija nije samo mrtvo slovo, da bliskost naroda nije samo priča iz bajki nego da to zaista postoji, poručio je potpredsednik Vlade RS Aleksandar Vulin, koji je predvodio delegaciju Srbije na samitu BRIKS-a u Kazanju.

28.10.2024

11:29

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set