• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: ucentar.rs

31.10.2020

21:05

OVOM BRAČNOM PARU MOŽE DA POZAVIDI CELA SRBIJA! Šumadinci Milostivna i Branko slave 65 godina braka- bez i jedne svađe!

Vesti

OVOM BRAČNOM PARU MOŽE DA POZAVIDI CELA SRBIJA! Šumadinci Milostivna i Branko slave 65 godina braka- bez i jedne svađe!

Podeli vest

Te davne 1955.godine Milostivna iz šumadijskog sela Komarice nije ni slutila da će je kupovina sandala odvesti pravo- u brak. I koji eto u sreći i veselju traje i dan danas

Ona je sa drugaricama iz Komarica otišla na vašar u desetak kilometara udaljeni Kragujevac na praznik cara Konstantina i carice Jelene. Bejahu u to vreme sandale u Šumadiji pravi luksuz.

-Da ih ne oštetim i čuvam za neku prigodu izula sam se i krenula nazad u selo bosa. Polako sam zaostajala – priseća se Milsotivna tog sudbonosnog dana.

Branko je bio pravi džentlmen.

Omladina koja je bila u grupi grabila je krupnim koracima ka selu. Sami su tog dana prepešačili put koji im je izgleda i bio zacrtan. Nastavili su da se viđaju a Milostivna kaže da su se uzeli neku nedelju posle Male Gospojine.

I od tada sve- zajedno.

Obrađivali su zemlju, tvrdu i posnu poratnih godina- kolima i volovima.. Mučili se da decu izvedu na pravi put…

-I sve dogovorom. Ako su ljudi normalni lako se dogovore. Imala sam sreće da je Branko blage naravi- priča kroz smeh Milostivna. Ona kaže da je tu i tajna braka bez trzavica, svađa…

-Mi smo imali svako svoj novčanik ali i svako svoje obaveze. Zna se šta je za u kuću, šta je za ulaganje. I ne mešamo se jedno drugom. Jedino su nemire drugi unosili, dugo je vreme za nama, bilo je i toga. Ali to su nesuglasice. Sednemo, pojasnimo se i teraj dalje- priča nam Milostivna.

I danas kada Branko ima 92, a ona 88 godina svako jutro popiju rakijicu, dogovore se oko poslova. Imaju dvoje dece, sedmoro unučadi i 12 praunuka.

I imaju planove.

Milostivna održava ne baš malu bašticu oko kuće, a Branko iako mu je ugrađen kuk i dalje je živahan i radan.  Da ukućani ne vide izmigolji se i ode da ručno kosi svoje livade. A one, te livade i šljivici kriju njihovu ljubavnu tajnu koju samo u Šumadiji može da ispiše samo- život!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set