• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: LJ.S.

17.06.2022

12:02

SKOČILA OTKUPNA CENA VIŠNJE! Evo koliko će koštati po kilogramu

Vesti

SKOČILA OTKUPNA CENA VIŠNJE! Evo koliko će koštati po kilogramu

Podeli vest

Otkupna cena višnje u Topličkom okrugu ove godine biće znatno viša u odnosu na prošlu

Prema prvim najavama, par dana pre početa berbe, pominje se da će se višnja otkupljivati za 70 dinara po kilogramu za prvu klasu.

Prošle godine najviša cena je bila 40 dinara po kilogramu. Stručnjaci kažu da je ovogodišnji rod dobar, a tome je doprinela kiša koja pada poslednjih dana. 

- Ipak sve zavisi od tržišta, odnosno ponude i potražnje. Višnja je ove godine dobra, sem u nekim delovima Topličkog okruga, gde je grad načeo rod. Tamo se ne može očekivati da će se otkupljivati ni u drugoj klasi - kaže poljoprivrednik koji već godinama ima zasade pod višnjom.

Berba počinje posle vikenda, prvo u nižim krajevima, a zatim i u podjastrebačkim selima do kraja sezone branja. Hladnjače su spremne da prime prve količine, a tačna cena, koja se i tokom sezone branja menja, znaće se već za vikend. 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set