• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

03.09.2022

21:42

ULTRAMARATONAC NA PUTU VELIKOG ISKUŠENJA! Aleksandar iz Krupnja trčaće do Rumunije da bi pomogao BOLESNOM DEČAKU SA KOSMETA!

G.R.

Vesti

ULTRAMARATONAC NA PUTU VELIKOG ISKUŠENJA! Aleksandar iz Krupnja trčaće do Rumunije da bi pomogao BOLESNOM DEČAKU SA KOSMETA!

Podeli vest

Niz humanih maratona putem kojih prikuplja novac za lečenje bolesne dece, ultramaratonac iz Loznice Aleksandar Kikanović - Kikan (38) nastaviće u nedelju

Posle jutarnje liturgije u hramu Vaznesenja gospodnjeg u Krupnju, na kojoj će primiti blagoslov, krenuće u 920 kilometara dugu trku do grada Jaši u Rumuniji, gde je cilj Saborna crkva u kojoj se nalaze mošti Svete Petke.

Foto: G.R.

 

- Verujem da ću za 28 dana da istrčim ovu rutu, pošto je nedelja dan za odmor i uspeti da privučem dovoljno pažnje humanih ljudi da svi zajedno pomognemo da moj imenjak osmogodišnji Aleksandar Džavrić iz Brestovika kod Peći nastavi lečenje transplantacijom matičnih ćelija u Turskoj.

Porodica živi u teškim uslovima, dečak bolestan od rođenja

Porodici malog Aleksandra, koja živi u teškim uslovima na Kosovu i Metohiji i bez stalnih prihoda potrebno je 18 miliona dinara da bi nastavio lečenje. Dečak je bolestan od rođenja, a sa tri godine mu je dijagnostikovana početna velikomoždana atrofija, hipertonija mišića i problemi sa metabolizmom koje prati opšte loše zdravsteno stanje. Prema nalazima lekara ima i disharmoničan razvoj i preporučeno je lečenje matičnim ćelijama.

Prošlog meseca mali Aleksandar je započeo lečenje matičnim ćelijama i posle prvog tretmana lekari su uočili napredak. Počeo je da jede, polako dobija na težini, uspeva da spusti nogu na niži stepenik što pre uopšte nije mogao, pokazuje da razume šta mu se govori, ali i dalje ne komunicira sa okolinom.

Foto: G.R.

 

- Posetio sam porodicu Džavrić na Kosmetu i upoznao Aleksandra, njegove roditelje i baku. Žive teško i u neprestanom strahu, a pored Aleksandra razbolela se i njegova majka koja ide na dijalizu, pa je otac napustio posao da bi brinuo o njima dvoma.Nakon susreta sa njima još više sam motivisan da krenem u ovu misiju - dodao je Kikanović.

Maratonac ima veliku podršku Opštine Krupanj i predsednika Ivana Isailovića koji se angažovao da na ovom humanom hodočašću on i njegovi pratioci Milisav Savić i David Tomić imaju punu logističku podršku.

- Opština Krupanj je pokrovitelj ove misije i zahvaljujući predsedniku Isailoviću sve je obezbeđeno da ne moram da razmišljam o gorivu, prenoćištu i bilo kojem drugom problemu koji može da iskrsne. Zahvalan sam na tome i sutra krećem sa uverenjem da svi zajedno pomažemo Aleksandru da nastavi lečenje i ozdravi - rekao je na kraju Kikanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?
Live TV

Neprijatelji opkoljavaju Srbiju! Da li je u pitanju špijunaža ili terorizam?

Oko Srbije već duže vreme kruže razni špijunski dronovi. Malo - malo pa se posmatraju položaji srpske vojske. Niz incidenata dogodio se 2015. pa sve do incidenta ispred Izraelske ambasade. Mnogo je opasnosti! Da li smo bezbedni? Na ovu temu u "Info večeri" govorili su politički konsultant Vladimir Dobrosavljević, bivši obaveštajac Karlo Dulović i Željko Šajn, novinar "Politike".

04.07.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set