• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

08.12.2022

13:18

KUNU SE U POŠTENJE, PA OJADE GAZDE! Šapčani na oprezu kada angažuju kućne pomoćnice, RADI JE UKRALA 30.000 EVRA

G.R.

Vesti

KUNU SE U POŠTENJE, PA OJADE GAZDE! Šapčani na oprezu kada angažuju kućne pomoćnice, RADI JE UKRALA 30.000 EVRA

Podeli vest

Od kada je u junu ove godine kućna pomoćnica ojadila Šapčanku Radu Dabić za 30.000 evra, u ovom gradu su na oprezu kada angažuju radnike za pomoć u kući

Ipak, u poslednje četiri meseca policiji su prijavljena još dve krađe za koje se sumnja da su ih počinili pomoćni radnici.

Domaćin iz Pocerskog Metkovića je prijavio da mu je nestalo 1.000 evra koje je za crne dane sakrio u šporetu na drva kojeg ne koristi, a jednom Šapčaninu je iz stana ukradeno više od 4.000 evra u novcu i zlatu.

- U oba slučaja nisu počinjene provale pa se sumnja da su štekove u kojima je bio sakriven novac otkrili radnici koji su angažovani kao ispomoć. Oni su za sada osumnjičeni i istraga je u toku - saznajemo iz izvora bliskih istrazi.

Kućne pomoćnice se najčešće angažuju za poslove čišćenja, kuvanja, peglanja ili održavanja stanova i kuća. Oglasi se objavljuju u lokalnim medijima, a posao dobija po preporuci prijatelja.

Lepa reč nije garancija

Slučaj Rade Dabić, kao i dva najnovija potvrđuju kako lepa reč nije dovoljna garancija da u kuću ne primate lopova.

- Tu ženu sam angažovala za spremanje kuće po preporuci prijatelja. Nas dve smo bile u korektnim odnosima. I kafu smo popile zajedno tog dana kada je ukrala novac. Očigledno je drsko i bezborazno sve isplanirala jer je znala da putujem na odmor. 

Priznala, ali novac ne vraća

U pričama se klela u svoje poštenje, pa sam u najmanju ruku nakon priznanja da je novac ukrala očekivala da se pojavi, objasni zašto je to uradila, pokaje se, izvini i ponudi da novac vrati - kaže Dabić.

Kućna pomoćnica koja je osumnjičena da je pokrala Dabićevu još nije procesuirana i na pomolu je dugotrajan sudski proces.

Prema Krivičnom zakoniku za krivično delo krađa zaprećena je kazna zatvora do 3 godine, dok krađa "teža" od 450.000 dinara smatra teškom krađom i za ovo krivično delo počinilac može da bude osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od od 1 do 8 godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)
Live TV

Mrzitelji bi opet da vrše ekonomski genocid nad Srbijom! Spasić: Oni bi ubili nekoga, samo da dođu na vlast! (VIDEO)

Nebojša Zelenović, predstavnik opozicije i kopredsednik stranke "Zajedno", rekao je da treba stupiti u generalni štrajk i da treba sve da stane, na taj način pozivajuću na haos i rušenje svega onoga za šta se Vučić gotovo deceniju i po bori. O tome su u Info jutru govorili prof. Goran Puzić i predsednik centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku, Zoran Spasić.

03.10.2024

10:25

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set