• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina.rs

30.04.2023

21:30

VELIKO BRAVO ZA UŽICE! Na gradskom bazenu otvorena teretena prilagođena osobama sa invaliditetom

Rina photo

Vesti

VELIKO BRAVO ZA UŽICE! Na gradskom bazenu otvorena teretena prilagođena osobama sa invaliditetom

Podeli vest

Na Gradskom bazenu u Užicu otvorena je prva teretana prilagođena osobama sa invaliditetom, koju će pored paraolimpijaca moći da koriste i svi ostali sportisti i sugrađani, jer je komercijalnog karaktera. Svečanom otvaranju prisustvovao je i predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović.

Prema rečima našeg poznatog paraolimpijca i osvajača brojnih domaćih i međunarodnih priznanja Miloša Zarića, otvaranje teretane značiće pre svega sportistima koji žele da se bave paraolmpijskim sportom.

- Užice kao centar paraolimpijskog sporta zaslužuje da ima ovakvu teretanu u kojoj su sve sprave prilagođene osobama sa invaliditetom, ali ih mogu komercijalno koristiti i ostali sportisti iz redovnog sporta kao i svi korisnici Gradskog bazena. Još se nadam da će nam grad i Ministarstvo za rad zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja pomoći da napravimo lift za prilaz teretani i dizalicu za bazen, kako bi osobe sa invaliditetom mogle da ga koriste. Želim da se zahvalim predsedniku komiteta, predstavicima grada i gradonačelnici kao i svim ljudima koji su nam pružili podršku u realizaciji ovog projekta - rekao je Zarić.

Foto: Rina.rs

Miloš Zarić

Uz pohvale lokalnoj samoupravi na podršci u svim aktivnostima i projektima, predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović, istakao je da sa svih takmičenja u zemlji i inostranstvu ovi sportisti donose veoma značajna priznanja.

- Ne postoji takmičenje na kome nisu popravili lični, regionalni, državni, svetski pa i olimpijski rekord, a to je moguće samo ako imaju adekvatne uslove za pripreme. I ova teretana jedan je od preduslova. Ovde će se sigurno pripremati sportisti iz Užica, ali i okolnih opština i gradova za predstojeća takmičenja. Naredno je Svetsko prvenstvo u Parizu, a naredne godine i Olimpijada - istakao je Mićović.

Foto: Rina photo

Prema rečima direktor JP "Veliki park" Nenada Đokića to preduzeće sa zadovoljstvom je prihvatilo ideju o otvaranju teretane na Gradskom bazenu.

- Omogućili smo ovim šampionima da treniraju i na Gradskom stadionu i u hali u Krčagovu. Takođe, zbog veoma teškog prilaza teretani učinićemo sve da zajedno sa klubom i gradom, uz podršku ministarstva obezbedimo finansijska sredstva za izgradnju lifta i nadamo se da će taj projekat biti realizovan - rekao je Đokić.

Gradski većnik Srđan Nedeljković poručio je da će Užice, kao i do sada, podržavati rad i uspehe paraolimpijaca, koji na najbolji mogući način promovišu sport i grad u kome žive.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ben Bentil se vratio u Evropu!
Politika

Ben Bentil se vratio u Evropu!

Bivši košarkaš Crvene zvezde Ben Bentil nakon godinu dana se vraća u Evropu i nastupaće za Hapoel iz Tel Aviva koji se takmiči u Evrokupu.

01.07.2024

12:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set