• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. K.

31.05.2023

19:18

LET BALONOM IZNAD KRČEDINSKE ADE NOVA HIT TURISTIČKA ATRAKCIJA ! Inđija - srpska Kapadokija

S. K.

Vesti

LET BALONOM IZNAD KRČEDINSKE ADE NOVA HIT TURISTIČKA ATRAKCIJA ! Inđija - srpska Kapadokija

Podeli vest

Sezona se zvanično otvara u četvrtak, 1. juna i trajaće do kraja avgusta, a posetioci opštine Inđija od subote, 3. juna, kao turisti, moći će da kupe karte i polete balonom u panoramsko razgledanje.

Reč je o zajedničkom projektu Turističke organizacije opštine Inđija i turske kompanija "Кapadokya Кaya Balloons“ uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

 

Prema rečima direktora Turističke organizacije Inđija, Milana Bogojevića, vožnja balonima na topao vazduh bi mogla da bude najveća turistička atrakcija, ne samo u Inđiji, već u čitavom regionu već u ovoj godini, kao i da svi meteorološki pokazatelji ovog podneblja pogoduju ovakvom vidu turističkog razgledanja.

- Najava prvog leta balona je veoma značajna za Vojvodinu, za Srbiju i za region. Zašto je ovo istorija? Zato što prvi put u istoriji Srbije imamo komercijalne letove i komercijalne balone i prvi put u istoriji imamo balone koji mogu u jednu korpu da prihvate dvadeset turista. Кorpa balona je prečnika 5,5 metara, a sami baloni bi trebalo da budu vidljivi i u Novom Sadu kada se
podignu na Кrčedinskoj adi – istakao je Bogojević.

On je rekao da su u Inđiju doputovali 12 pilota i supervizor iz Turske koji će upravljati balonima, a prethodne dve nedelje obučeno je dvadeset naših momaka koji će biti posada na zemlji.

Vlasnik turske kompanije Murat Čoban, ovim poslom bavi se od 1995. godine i realizuje ovu atrakciju u Кapadokiji i Dubaiju. Ima više od 10.000 sati leta, nastavnik je i ispitivač u sopstvenoj školi za pilote balona na topao vazduh, a ima i centar za održavanje ovih letelica sa stručnim osobljem za čitavu Tursku. Izrazio je zadovoljstvo što će turisti moći da uživaju u letu i u Srbiji, zadovoljan je bio i Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

- Ako nastavimo ovim putem, zajedno možemo u narednom periodu da govorimo o  sledećim istorijskim iskoracima u pogledu kvaliteta turističke ponude, kao što je ova– rekao je Ivanišević.

Foto: S. K.

 

Let traje deset minuta na 60 do 70 metara visine

Pored dva veća balona koji mogu da prime po 20 putnika, u floti je i pet manjih, idealnih za porodice, jer u njima mogu leteti dvoje odraslih i dvoje dece (starijih od pet godina).

Let balonom na topao vazduh trajaće deset minuta na oko 60 do 70 metara iznad zemlje. Baloni se potom spuštaju, pet minuta traje zamena putnika i leti se ponovo u ciklusima oko sat i po vremena.

U ponudi će biti letovi utorkom, sredom, subotom i nedeljom od 19 sati. Cena je 5.940 dinara po osobi. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set