• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. K.

16.05.2024

15:03

(VIDEO) Ko zna šta bi bilo s njima: Pogledajte kako su Nišlije spasile dva psa iz nabujale Nišave

Udruženje Pit

Vesti

(VIDEO) Ko zna šta bi bilo s njima: Pogledajte kako su Nišlije spasile dva psa iz nabujale Nišave

Podeli vest

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja "Pit" iz Niša, uz pomoć radnika JKP "Mediana" usepli su da iz nabujale Nišave, kod zgrade nekadašnjeg grčkog konzulata, izvuku dva psa.

Nina Ilić, punomoćnik Udruženja "Pit" kazala je za naš portal da je akcija bila rizična i teška jer je Nišava u tom delu svog toka duboka i brza.

Volonterima je bilo potrebno sat i po da pse izvuku na obalu, ali se na kraju sve dobro završilo.

- Kada nam je prijavljeno da dva psa pokušavaju da izađu iz Nišave odmah smo krenuli u akciju, ali smo morali najpre da obezbedimo merdevine i konopce. Volonteri su zbog bezbednosti morali da budu vezani, a merdevine su bile potrebne da bi sišli u reku, jer na tom delu Nišave nema bedema već se i sa jedne i sa druge strane obale nalaze visoki kameni zidovi - objasnila je Ilić.

 

Prema njenim rečima, u Nišavu su sišli jedan volonter i jedna volonterka, dok im je više volontera pomagalo sa obale.

- Pse su posle hvatanja vezali i izvukli na obalu nepovređene. Oba psa su napuštena, ali su prošla "Medianin" program, kastrirani su i nalaze se u evidenciji tog preduzeća. Jedan pas je ostao na obali, a drugi je otišao sa svojim hraniteljem - istakla je Ilić.

Ona kaže da nije poznato kako su psi završili u reci, ali nije prvi put da se upravo u tom delu grada pronalaze životinje u reci.

Pogledajte kako je izgledala akcija spašavanja: 

   




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set