• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Lj. S.

29.05.2024

16:12

Gospodičić Matea! O ovom dečaku priča celo Prokuplje

Lj. S.

Vesti

Gospodičić Matea! O ovom dečaku priča celo Prokuplje

Podeli vest

Matea Radonjić, učenik Osnovne škole "9.oktobar" u Prokuplju raste u pravog malog gospodina. Ima samo devet godina a već je svojim manirima i vaspitanjem pokazao kako se poštuju prijatelji.

O njemu su počeli da pričaju najpre drugari iz odeljenja, pa onda i cela škola, a tako je priča došla i do novinara.  Ovaj mališan, inače odličan đak, ima naviku da svakom drugaru i drugarici koji osvoje neku nagradu na takmičenjenima čestita uz neki poklon.

- Nije bilo deteta iz odeljenja koje nije bilo na nekom takmičenju, da li u okviru škole, ili van nje, da od Matee nije dobilo poklon. Dečacima obično čestita i pokloni čokoladu, a devojčicama uz slatkiš daruje i cveće. To je zaista divno i deca rado prihvataju. Sada je već to ustaljeno. Mislim da im je draži taj njegov gest od same nagrade - potvrđuje Dragana Džipković, učiteljica ovog mališana.

Sve je počelo ove školske godine, kada su počela takmičenja iz raznih predmeta. 
- Moj drug Aleksa je išao na Opštinsko takmičenje iz matematike i ja sam mu posle toga čestitao i poklonio sveske i olovke. On je zaista bio iznenađen. Obradovao se puno i bilo mi je drago. Ne mislim da sam nešto posebno učinio, jer smo mi drugovi i treba sve da delimo - kaže Matea.

Foto: Lj. S.

Matea sa drugaricom

 

Takvo vaspitanje poneo je iz kuće, a mama Lela kaže da su nagrade posle uspeha pratile Mateu od malih nogu i da je on to sam nastavio da radi u svom odeljenju.   


- U kući smo uvek malim znakom pažnje obeležavali svaki značajan dan i uspeh. On je, pošto trenira karate uvek osvajao medalje, a mi smo se trudili da mu svaki put priredimo iznenađenje. Nisu to krupne stvari, jer život čine sitnice, ali očito da je to uticalo na njega. Mogu samo da kažem, da ga kao porodica apsolutno podržavamo u tome, jer njegova sreća je kada su drugi srećni i on to ne krije - priča nam Mateina majka. 

U školi je sad Matea primer od koga mogu da uče ostali đaci, što raduje nastavnike u ovoj prokupačkoj školi. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set