• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G.R.

20.08.2024

12:13

"Sve je izgorelo, ne znam odakle da krenem": Petrovićima izborela imovina vredna 100.000 evra (FOTO)

Informer

Vesti

"Sve je izgorelo, ne znam odakle da krenem": Petrovićima izborela imovina vredna 100.000 evra (FOTO)

Podeli vest

U velikom požaru pre deset dana domaćinstvo Milorada Petrovića (47) iz Donje Borine ostalo je bez imovine vredne oko 100.000 evra.

Potpuno su izgoreli  ekonomski objekti,  nekoliko junada  i svinja,  5000 bala sena  i sva mehanizacija, od freze do dva traktora. Srećom, vatra je zahvatila samo deo stambenog objekta. 

- Kada se probudim i izađem na dvorište i vidim da više nemamo ništa,  ne znam gde da se okrenem, dođe mi da zaplačem. Izgubili smo sve što je stvarano duže od 30 godina. Otac Vidoje je gradio domaćinstvo na ledini, nastavio ja sa suprugom i decom, a sada opet krećemo iz početka - kaže Milorad.

 

Ipak, velika soolidarnost komšija, ali  i nepoznatih ljudi  Petrovićima daje snagu i uliva veru  da će jednog dana nadoknaditi veći deo imovine bez koje su u trenu ostali.
U selu kažu da je Milorad zaslužio da mu se pomogne jer je i on, iako obrađuje svojih 5,5 i 30 hektara pod zakup,  sa svojom mehanizacijom pomagao svakome kome je bilo potrebno. 

- Nisam ni pretpostavljao koliko ima dobrog naroda. Svakodnevno je dvorište prepuno, mnogi dolaze da  bi pomogli. Daju novac, koliko ko može da odvoji, 50, 100 evra. Dobio sam i jedno prase, to je jedino od stoke što sad imamo uz dva teleta koja su pobegla od vatre i koje smo pronašli.  Supruga Bojana zapisuje u svesku koliko je ko i šta dao, da bismo vratili kada opet stanemo na noge - priča Milorad.

Nakon što su uz pomoć komšija i prijatelja počistili zgarište promenili su crep i rogove na kući, a pošto je na pragu berba kukuruza prvi sledeći posao je izgradnja čardaka. 

Na opustošenom imanju ima još dosta posla, a za obnovu gazdinstva Petrovićima je i dalje potrebna pomoć koja se može uplatiti na namenski račun broj 200 – 0000136447602 – 29, na ime Milorad Petrović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?
Live TV

(VIDEO) Kolektivni Zapad u panici! Investitori rata uveliko razmišljaju o smeni Zelenskog! Ko će da vraća pare uložene u Ukrajinu?

Ruski marinci zarobili ukrajinske diverzante. Indijski premijer Modi posetiće Ukrajinu. Putin u poseti Azerbedžanu. Južna Koreja i SAD počele zajedničke vojne vežbe nuklearnog napada na Severnu Koreju. Hamas preuzeo odgovornost za bombaški napad u Tel Avivu. U emisji "Rat uživo" na ovu temu govorili su sociolog Ilija Kajtez i pilot pukovnik u penziji Milorad Đošić. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o prvom naoružanju Nemačke nakon Drugog svetskog rata.

19.08.2024

21:45

Savez pravoslavaca i muslimana jedini put! Britanci zloupotrebili vehabizam!(VIDEO)
Live TV

Savez pravoslavaca i muslimana jedini put! Britanci zloupotrebili vehabizam!(VIDEO)

Vehabija Senad Ramović Becan proveo je godine u zatvoru, u samici. Kada je izašao iz zatvora ostao je jednako radikalan i u svima je video neprijatelje. On jeste likvidiran, ali nije likvidiran problem. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su pukovnik specijalnih vojnih jedinica u penziji Srbobran Radić i Radomir Počuča, bivši protivterorista. Uživo u program putem vajber linka uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

19.08.2024

20:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Bajden u suzama! Predao štafetu Kamali, a onda se obrušio na Trampa! (VIDEO)
Planeta

Bajden u suzama! Predao štafetu Kamali, a onda se obrušio na Trampa! (VIDEO)

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden obratio se učesnicima Demokratske nacionalne konvencije u Čikagu, na kojoj bi trebalo da bude ozvaničena kandidatura Kamale Haris za predsednika. Bajden je pozdravljen četvorominutnim aplauzom i stajaćim ovacijama uz uzvike "Hvala Džo!" i transparente "Hvala Džo".

20.08.2024

08:30

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI