• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.07.2020

11:58

U ARENU ĆE IĆI I TEŽI PACIJENTI Nova odluka nakon sastanka ministra i direktora kovid bolnica: SISTEM OPTEREĆEN, ALI FUNKCIONALAN

Društvo

U ARENU ĆE IĆI I TEŽI PACIJENTI Nova odluka nakon sastanka ministra i direktora kovid bolnica: SISTEM OPTEREĆEN, ALI FUNKCIONALAN

Podeli vest

Privremena bolnica u Areni će u narednom periodu primati i pacijente kojima je potrebna kiseonička potpora, te je u toku uvođenje instalacija neophodnih za distribuciju kiseonika, rečeno je Tanjugu posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.

Novi kapaciteti u Institutu za medicinu rada i Klinici za dermatoveneroligiju KCS su, nakon obavljenih neophodnih priprema za prelazak u kovid sistem rada, spremni i očekuje se da danas ili ujutru prime prve pacijente.

Na sastanku ministra i direktora kovid bolnica je konstatovano da je usled svakodnevno velikog priliva pacijenata u kovid bolnice, naročito u Beogradu, zdravstveni sistem u glavnom gradu i dalje izuzetno opterećen i pod velikim pritiskom, ali i dalje maksimalno funkcionalan u pogledu zbrinjavanja i lečenja svih pacijenata.

Takođe, kovid bolnice u Čačku i Šapcu su izuzetno opterećene velikim prilivom pacijenata, te je napravljen operativni plan preraspodele pacijenata ovih ustanova u druge bolnice.

Na sastanku je još jednom konstatovana neophodnost jedinstva i potpune primene svih epidemioloških mera, u cilju kontrole epidemije, kažu u Ministarstvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kraj: Danci ipak lak zalogaj za "pancere"!
EURO 2024

Kraj: Danci ipak lak zalogaj za "pancere"!

Dašanji program na Evropskom prvenstvu u Nemaćkoj posvećen je dvema utakmicama osmine finala. Švajcarska je savladala Italiju sa 2:0 i izbacila ih sa takmičenja. U istoj fazi takmičenja u Dortmundu se sastaju Nemačka i Danska.

29.06.2024

15:37

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija