• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.07.2020

14:48

(VIDEO) KORONA I DALJE KOSI! JOŠ 10 PREMINULIH I 359 OBOLELIH U SRBIJI! NA RESPIRATORIMA ČAK 190 PACIJENATA!

Društvo

(VIDEO) KORONA I DALJE KOSI! JOŠ 10 PREMINULIH I 359 OBOLELIH U SRBIJI! NA RESPIRATORIMA ČAK 190 PACIJENATA!

Podeli vest

U Republici Srbiji su do 15 časova 20. jula 2020. godine registrovana ukupno 21.253 potvrđena slučaja COVID 19. Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 8.349 osoba od kojih je 359 pozitivno, saopštio je na konferenciji za novinare Kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa ministar zdravlja Zlatibor Lončar


Do 15 časova u Republici Srbiji testirano je ukupno 558.440 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Foto: informer.rs

Na respiratorima je trenutno 190 pacijenata, dok su hospitalizovane 4.762 osobe. 

Foto: informer.rs

U poslednja 24 časa preminulo je 10 osoba od koronavirusa. Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 482.

Foto: informer.rs

- Među hospitalizovanima imamo broj pacijenata koji su suspektni i oni koji čekaju nalaz. Što se tiče starosne strukture preminulih situacija je sledeća: od 20 30 godina - 0,7 odsto, 1,08 procenata od 30 do 40 godina, 8,40% od 40 do 50 godina, 14,34% od 50 do 60 godina, 28,67% od 60 do 70 godina 27,96% od 70 do 80 godina i 18,64% iznad 80 godina starosti. Muškaraca među preminulima je 64,4 procenta, žena nešto više od 35 procenata - dodao je Lončar.

I dalje nije jasno da li bi deca trebalo da nose maske u vrtićima.

- Pre svega bih istakla značaj nošenja maske bez obzira na uzrast. Po svaku cenu insistiranje na nošenju maski za decu nije najbolja preporuka. "Batut" će definisati pravila koja su pre svega vezana za distancu i nošenje maski. Deca koja imaju osteljive respiratorne organe, ona će u konsultaciji sa pedijatrom videti kako da postupaju - kazala je direktorka "Batuta" Verica Jovanović i dodala da će biti i detaljnijih propisanih mera.

Foto: printscreen RTV Pink

Ona je istakla da će deca nositi maske ako to bude propisano od strane lekara, a u vrtićima je glavna mera distanca, zaključila je ona.

Lončar: Struka određuje da li će vakcina biti obavezna ili ne

- Još nema registrovane vakcine za upotrebu, ceo svet je u jednoj vrsti borbe da dođe do što bolje pozicije da ima prioritet kad se pojavi vakcina. Najbitniji su efikasnost i bezbednost vakcine. Struka određuje da li će vakcina biti obavezna ili ne. Minimum je da vakcina bude preporučena, posebno za visoko rizične grupe, pre svega zdravstveni radnici, hronične bolesnike - rekao je Lončar.

Foto: printscreen RTV Pink

Počela sa radom aplikacija koja obaveštava o pi-si-ar testu

- Od danas na sajtu e-uprave građani mogu da se prijave za notifikaciju da im je gotov pi-si-ar test. Ostavljaju se JMBG, imejl i opciono broj telefona, kad je test završen, građani će dobiti obaveštenje. Usluga je besplatna i dobrovoljna i poruke ne sadrže informaciju da li je test pozitivan ili negativan, već kada je gotov test - rekao je direktor kancelarije za IT i e-upravu Mihajlo Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija