• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

21.02.2021

20:15

HAPŠENJEM BELIVUKA POLICIJA JE RAZBILA NAJJAČI KRIMINALNI KLAN U SRBIJI! Lukić (NSP): Čestitam svim kolegama koji su učetvovali u tom, ZADAT JE SNAŽAN udarac NARKO-DILERIMA!

Društvo

HAPŠENJEM BELIVUKA POLICIJA JE RAZBILA NAJJAČI KRIMINALNI KLAN U SRBIJI! Lukić (NSP): Čestitam svim kolegama koji su učetvovali u tom, ZADAT JE SNAŽAN udarac NARKO-DILERIMA!

Podeli vest

Hapšenjem Veljka Belivuka i njegove bande, policija je razbila najjači kriminalni klan u Srbiji i od srca čestitam kolegama koji su učestvovali u tome. Zadat je snažan udarac narko-dilerima, a mafijaški obračuni i likvidacije će sada biti sigurno mnogo ređe, kaže za Informer Velimir Lukić, član predsedništva Nezavisnog sindikata policije (NSP), koji okuplja čak 16.000 članova, ili oko 40 odsto zaposlenih u MUP

Lukić ističe da NSP pruža punu podršku MUP-u i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u žestokom ratu protiv mafije i narko-klanova.

- To je trenutno u fokusu, ali treba reći i da se na celoj teritoriji Srbije hapse kriminalci i dileri na dnevnom nivou, da opšti kriminalitet opada, a sve na korist građana - objašnjava Lukić.

Prema njegovim rečima, policajci su poslednjih godina mnogo zadovoljniji platama, opremom i uslovima rada.

240.000 dinara donirao je NSP republici Hrvatskoj i tamošnjoj policiji nakon zemljotresa u Glini i Petrinji
 
100.000 maski je donacija ovog sindikata MUP-u od izbijanja pandemije korona virusa

 

- Nova vozila, povećanje plata, redovna isplata putnih troškova, savremene uniforme, sve to čini da policajac bude zadovoljan i da daje sve od sebe na poslu. Kada pitate običnog policajca, on će vam reći da mu je plata povećana i da su uslovi bolji, i to je činjenica. Mi, kao sindikat, možemo da kažemo da smo bili zadovoljni saradnjom sa bivšim ministrom Nebojšom Stefanovićem, ali napomenjemo da sada imamo odličnu saradnju i sa novimi ministrom, Aleksandrom Vulinom - priča naš sagovornik.

Prema njegovim rečima u samom ministarstvu deluje 25 sindikata koji na sve načine pokušavaju da ospore rad sindikalne organizacije kojoj pripada.

Sukob sa PSS

Na napade Policijskog sindikata Srbije i njihovog predsednika Veljka Mijailovića kaže da je njihova opsednutost dostigla vrhunac.

- Neću da govorim o tome da taj sindikat odavno nije ni senka nekadašnje organizacije. Pogledajte samo šta je Mijailović na skupovima "1 od 5 miliona" govorio o predsedniku Aleksandru Vučiću, Aleksandru Vulinu, svim ministrima. Za neke njegove laži sam ga tužio pa je tako po poslednjoj presudi dužan da mi isplati 190.000 dinara i to ne on već sindikat u kom je doživotni predsednik. Pretpostavljam da je Mijailoviću uveče kada legne u glavi moja slika, a i da se sa tom slikom budi - tvrdi Lukić.

- Logično je da svi ostali sindikati počinju i završavaju rečenicu sa nama jer smo svima trn u oku. Imamo ubedljivo najviše članova, najbolju komunikaciju sa vrhom ministarstva, najveći uticaj što je i normalno. Ne razumem da neko konstantno ima potrebu da kritikuje rad policije, kao da ne vidi da svaki policajac danas živi mnogo bolje - objašnjava Velimir Lukić.

Na optužbe da je blisko sarađivao sa bivšom državnom sekretarkom Dijanom Hrkalović odgovara da je ta saradnja uvek bila strogo poslovna.

- Nju je na to mesto postavila Vlada Srbije i mi smo to kao sindikat poštovali. U opisu njenog radnog mesta bila je saradnja i komunikacija sa policijskim sindikatima. Naša saradnja se zasnivala na poboljšanju položaja policijkih službenika, na rešavanju svakodnevnih problema i mogu samo da kažem da je bila plodonosna. Ne ulazim u druge priče - kaže on.

Dolaskom na čelo ministarstva policije Aleksandra Vulina jedna od tema bila je i zloupotreba lažnih i sindikalnih policijskih znački.

- Mi smo podržali tu odluku kako bi se maksimalno uredila ta materija. Od našeg sindikata niko ne može da dobije počasnu značku, a da ne dostavi dokaz da nije osuđivan i da se protiv njega ne vodi krivični postupak. Sa druge strane imamo i pozitivne primere te prakse, a to je da se značke dodeljuju sponzorima sindikata, ljudima koji kupovinom računara, štampača i ostale opreme koju doniraju pomažu naš rad - kaže on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!
Live TV

Cela Evropa strahuje od migranata ekstremista! Srbija među poslednjima na listi ugroženosti od terorizma!

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Branko Nadoveza sa Instituta za noviju istoriju i stručnjak za bezbednost Gordana Mišev.

30.06.2024

20:42

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)
Live TV

Islamska zajednica strogo osudila čin vehabije! Tamo gde je verujući čovek, nema terorizma! (VIDEO)

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Veljko Jovanović, član SNS-a, Radiša Roksić, biviši načelnik BIA, a uživo u program javio se i Rašed Ef Plojević zamenik predsednika Ešihata Islamske zajednice u Srbiji.

30.06.2024

19:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija