• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.04.2021

09:17

STEFANOVIĆ ČESTITAO DAN VOJSKE: Hvala našim slavnim precima koji su svoje živote, kao kamen temeljac, uzidali u obnovu Srbije

Društvo

STEFANOVIĆ ČESTITAO DAN VOJSKE: Hvala našim slavnim precima koji su svoje živote, kao kamen temeljac, uzidali u obnovu Srbije

Podeli vest

Na veliki hrišćanski praznik Cveti, 23. aprila 1815. godine po gregorijanskom kalendaru, podignut je Drugi srpski ustanak

- U Takovu su se okupile srpske starešine kako bi pokušale da se oslobode turskog jarma, koji je srpsko stanovništvo sve teže podnosilo, i za svog vođu izabrali knjaza Miloša Obrenovića.

Taj datum Vojska Srbije obeležava kao svoj dan.

Kao što ovaj veliki hrišćanski praznik najavljuje Hristovo vaskrsenje, obnovu i spasenje svih ljudi, tako su i Cveti 1815. godine najavile oslobođenje i obnovu Srbije. Nije slučajno što je naš narod ustanke dizao na velike hrišćanske praznike, jer je najviša vrednost na kojoj se temelje i naša hrišćanska vera i Vojska Srbije - sloboda.

Hvala našim slavnim precima koji su svoje živote, kao kamen temeljac, uzidali u obnovu Srbije. Naša vojska će, kao i do sada, negovati vrednosti slobode, hrabrosti i visokog morala, koje su i u vekovima iza nas bile njena prepoznatljiva odlika - napisao je ministar odbrane Nebojša Stefanović na svom Fejsbuku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija