• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

24.06.2021

17:37

KAKO DA RASHLADITE AUTO ZA SAMO 10 SEKUNDI?! Isprobajte ovaj genijalan trik! Evo šta treba da uradite sa vratima! /VIDEO/

Printscreen You Tube

Društvo

KAKO DA RASHLADITE AUTO ZA SAMO 10 SEKUNDI?! Isprobajte ovaj genijalan trik! Evo šta treba da uradite sa vratima! /VIDEO/

Podeli vest

Probajte jednostavan, a genijalan trik uz koji ćete za svega 10 sekundi rashladiti auto koji je dugo stajao na suncu

Živa na termometru se usijala u Srbiji i regionu, zbog visokih temperatura sve je više ljudi koji imaju zdravstvene probleme. Lekari apeluju da se ne izlazi napolje između 10 sati i 16-17, kada su vrućine najveće.

Osim što ćete fizički teško podneti vreo vazduh, postoji opravdan rizik od sunčanice i toplotnog udara. Za pojavu ovog drugog, koje može da ima fatalne posledice poput otkazivanja organa, moždanog i srčanog udara i smrti, posebno su rizični zatvoreni prostori, a najčešće je reč o kolima parkiranim na otvorenom...

Naučnici su izračunali da je potrebno je 20 minuta da se u parkiranom automobilu temperatura podigne za 20 stepeni Celzijusa. To znači da ako je spoljna 40, u kolima koja nisu u pokretu će nakon sat vremena biti 68 stepeni.

Zato lekari savetuju da pre nego što uđete u parkirani auto ga provetrite i rashladite. Takođe, u kolima nikada nemojte ostavljati decu i kućne ljubimce.

Upravo zbog ovako velikih vrućina, video koji je snimljen još 2015. godine postao je preko noći viralan. Reč je o genijalnom triku da rashladite auto koji je duže vremena bio parkiran na suncu i to za bukvalno 10 sekundi.

Oni koji su isprobali ovu metodu kažu da spušta temperaturu u vozilu za desetak stepeni, a evo šta trba da uradite...

Prvo spustite prozor na suvozačevoj strani i zatvorite vrata. A potom  vrata sa vozačeve strane otvarajate i zatvarajte desetak sekundi. Napraviće se "promaja" odnosno protok svežijeg vazduha koji će brzinski ohladiti auto.

Pogledajte i sami...

 

 

 

Takođe, nije loše i da na sedišta, posebno ako su kožna, stavite nekakav pamučni materijal (staru majicu, čaršav…) - tako će vam biti lakše da sednete na njih, jer neće biti toliko vruća.

Genijalan trik i da izbegnete da se volan zagreje jeste da pre nego što izađete iz kola, okrenete ga za 180 stepeni. Tako će kad se vratite i stavite ga u početni položaj, najvažniji deo (gde su vam dlanovi) biti hladan.

Dobra ideja je i da pre nego što napustite automobil na menjač stavite krpicu ili navlaku ako imate, kako biste izbegli  da se i on zagreje dok je auto parkiran.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija