• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs

05.08.2021

19:27

NOVA PRAVILA ZA ŠKOLE?! Oglasio se doktor Kon: Vakcinisani đaci stariji od 12 godina da idu na nastavu, NEVAKCINISANI ONLAJN!

printscreen RTS

Društvo

NOVA PRAVILA ZA ŠKOLE?! Oglasio se doktor Kon: Vakcinisani đaci stariji od 12 godina da idu na nastavu, NEVAKCINISANI ONLAJN!

Podeli vest

- Odvajanje vakcinisanih od nevakcinisanih učenika starijih od 12 godina jedino je logično rešenje koje vidim za početak školske godine. Oni koji su primili vakcinu da idu na nastavu, a oni koji nisu da budu na onlajn nastavi, kaže u intervjuu za Kurir epidemiolog prim. dr Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv kovida 19

On je istakao da odluku mora da donese Ministarstvo prosvete.

- Iako je preporučena, gotovo uopšte da nema vakcinacije dece starije od 12 godina. Kao epidemiolog tvrdim, i to je živa istina - pravljenje kolektiva u kom se mešaju vakcinisani i nevakcinisani virusu praktično ostavlja motor da živi koliko god hoće. Ali odluku mora da donese Ministarstvo prosvete. Ne možete da ostavljate zajedno zaštićene i nezaštićene, i to prvenstveno u interesu nezaštićenih. I u Izraelu je to dokazano - kad se javi epidemija, kolektivni imunitet je uspešan samo kada je vrlo visok broj vakcinisanih. U momentu kada kreće epidemija, dolazi do proboja imuniteta i kod vakcinisanih i samo se dešava ono čemu smo sada svedoci - da se bolest menja i postaje daleko blaža. I tako vakcina deluje i na kraju krajeva smanjuje smrtnost, što je osnovni cilj. U situaciji kada nam raste broj zaraženih jedno od vrlo važnih pitanja je kako će se školski kolektivi rešavati.

Kon ističe da je za sada, kada se pogleda grafikon, broj zaraženih i dalje u blagom povećanju.

- Kad se gleda grafikon, to je još uvek blago povećanje. Ali svakako smo u talasu, samo što je pitanje da li ćemo da ga nazovemo talaščićem ili ćemo reći "porast u ovom trenutku". Najvažnije je kako će dalje ići. U Beogradu je od sredine jula registrovano više od 20 zaraženih povratnika s odmora iz inostranstva. A samo u sredu bilo ih je sedam.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovan

pre 2 godine

Jebem ti svu familiju visit ces na Terazijama. Sotono okani se dece, dosta je vise i tebe i tvoje bande i tog fasizma dostaaaaaaaaa. Urazumi se dok nije pocelo visit ces shvati nisi iznad Boga, a selo je hace od svatova.

aleksa

pre 2 godine

Zasto vakcinisati ucenike kada se zna da je procenat zarazene skolske dece bio vise nego zanemarljiv. Osim toga, nisu vakcine jedino resenje. Postoji lecenje lekovima u kucnim.uslovima od strane licnog lekara.

Vladimir

pre 2 godine

Hahahaha... Sva djeca onlineu skolu. Koja glupost da bodete djecu!

Pavle

pre 2 godine

More marš u pičku materinu bre govno jedno židovsko. Znači ovo treba pregaziti negde na ulici i ne žaliti.

Ja

pre 2 godine

Jel to onaj sto je isto pricao i za svinjski grip? Sto je proslo leto rekao da je kraj epidemije, jesenas da smo blizu kolektivnog imuniteta, a zimus da je dovoljno 1,5 miliona vakcinisanih? Dunster, a ne epidemiolog.

Pera pravda

pre 2 godine

Ići ćeš ti u zatvor zato što ugrižavaš ljudska prava, kad tad, zli čoveče

Pedja

pre 2 godine

Šta reći za ovog (ne)čoveka... pa koliko je dece vakcinisano? Svu vakcinisanu decu da okupis iz cele zemlje ne bi imao da sastaviš jedno odeljenje. Da ne ispadnem antivakser, ja i svi odraslu iz moje porodice smo vakcinisani ali dete neću nikada vakcinisati ovim vakcinama.

Bobi

pre 2 godine

Vi po svaku cenu hocete da vakcinisete ljude,da ih udaljite jedne od drugih u svakom smislu i jos da ih posvadjate i zavadite i ma kraju podelite,a obraza nemate,onda neka ne vakcinisani umru odma da bi vi sto smatrate da je vakvima dobra mogli da normalno zivite....idioti

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija