• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

22.08.2021

15:16

Trudnica (31) u sedmom mesecu trudnoće preminula od korone!

Društvo

Trudnica (31) u sedmom mesecu trudnoće preminula od korone!

Podeli vest

Trudnica iz Vlasotinca (31) preminula je u petak u kovid bolnici u Kruševcu u sedmom mesecu trudnoće, potvrđeno je Kuriru u UKC Niš

- Trećerotka, koja je bila 1990. godište, primljena je u kovid bolnicu u Kuševcu u izuzetno teškom stanju 2. avgusta. Postepeno su se pogoršavali svi parametri - padala je saturacija, rasli su parametri zapaljenja, leukociti i sve redom je bivalo sve gore, pa je na kraju priključena i na respirator. Čak smo slali i ekipu ginekologa iz Niša, iako i u bolnici u Kruševcu ima ginekolog, i oni konstatovali u da ne postoji nikakva mogućnost da pokušaju porođaj - rečeno je Kuriru u UKC Niš.

Borba lekara za život trudnice trajala je 18 dana.

- Učini smo sve što smo mogli, mnogi kod nas dođu prilično kasno i to zaista utiče i na to koliko će njih preživeti. Po protokolu, i to 11 verziji koja je u Srbiji, dajemo najbolju i najskuplju terapiju, kakva se daje i svuda u svetu. Pacijenti i u Njojorku i kod nas dobijaju iste lekove - kažu u UKC Niš.

A direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević potvrdio je da je ta trudnica prošla kroz njihovu bolnicu.

- Bila je samo u ambulanti jer je dežurna ekipa videla da je u jako lošem stanju i poslali su je odmah u kovid bolnicu u Kruševcu - kazao je za Kurir dr Dimitrijević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 2 godine

Verovarno je imala jos neku bolest, a mozda nije ni znala. Znam nekoliko trudnica koje su imale koronu, curio im nos i dan dva temleratura 37,2-3.

Karma

pre 2 godine

Žalosno i tragično jer je iza sebe ostavila još dvoje maloletne dece. Najstrašnije u toj tragediji je što je to moglo da bude izbegnuto da se nije pravila pametna i da se vakcinisala ... Koliko njih će doživeti istu sudbinu zbog gluposti i odbijanja vakcinacije? Slušam lekare, kažu da 98% novih zaraženih nije vakcinisano i skoro svi su se nedavno vratili sa letovanja u inostranstvu ... Ludilo mozga

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija