• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.11.2021

14:14

Ne zalećimo se sa informacijama o novom soju, SVE OVO PREDUGO TRAJE!

Društvo

Ne zalećimo se sa informacijama o novom soju, SVE OVO PREDUGO TRAJE!

Podeli vest

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar apelovao je danas da se ne iznose u javnost preuranjene informacije o novom "omikron" soju koronavirusa i dodao da ćemo za desetak dana imati nove informacije

- Dvadeset meseci traje sve ovo. Korona nam je pokazala da ni one sojeve koji su bili poznati nismo u potpunosti savladali. Ne zalećimo se sa informacijama o novim sojevima - rekao je Lončar RTS-u.

- Potrebno je dodatno vreme da bi se procenilo da li se ovaj soj pokazuje i u kom procentu kod pi-si-ar testa, da li ga on detektuje i da li soj probija imunitet koji se do sada dobijao vakcinacijom - istakao je Lončar.

On je dodao da kakav god da je soj virusa, moramo da uradimo šta je do nas da sprečimo da soj dođe u tom obimu da naruši zdravlje, život i zdravstveni sistem.

Lončar je razgovarao sa šefom tima za imunizaciju u Regionalnoj kancelariji Svetske zdravstvene organizacije za Evropu, Datom Sidartom od kojeg je dobio pohvale za imunizaciju u Srbiji.

- Koncentrišimo se na stvari koje nas čekaju, da se ne vraćamo unazad. Pohvaljen je naš sistem za prijavu neželjenih efekata, da je transparentan i da treba više da ga eksploatišemo - da kažemo kakvi su rezultati da građani znaju da nemaju bojazan da vakcine izazivaju neke neželjene efekte o kojima se priča - rekao je Lončar.
Na aerodromu pojačane mere

On je podsetio da su na aerodromu pojačane mere, da postoji posebna procedura za ljude koji dolaze iz zemalja gde postoji taj soj u većem obimu, radi se testiranje na aerodromu, ide se u karantin.

- Nikoga ne vraćemo iz Srbije, ljude stavljamo pod kontrolu, nisu to mere da nekog vraćate iz Srbije, i da neko ne može da uđe u Srbiju, procedura nije komplikovana, morate da se testirate, morate biti u karantinu, ako ste pozitivni mi preuzimamo brigu, odgovorne države tako rade - zaključio je Lončar za RTS.

Kao što smo juče objavili,Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" zbog novog soja predložio je listu zemalja sa posebnim rizikom od importovanja ove varijante korona virusa. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija