• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

06.01.2022

12:14

ŠTA ČE NAM SVE OVE INVESTICIJE I AUTO-PUTEVI, AKO NEMA DECE? Ministar Siniša Mali zapušio usta svima koji pričaju da država previše troši na pomoć mladim majkama i bračnim parovima!

printscreen RTV Pink

Društvo

ŠTA ČE NAM SVE OVE INVESTICIJE I AUTO-PUTEVI, AKO NEMA DECE? Ministar Siniša Mali zapušio usta svima koji pričaju da država previše troši na pomoć mladim majkama i bračnim parovima!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su javne finansije Srbije stabilne i da ima novca, precizirajući da je u ovom trenutku više od 200 milijardi dinara na računu

- Želimo svima da pokažemo da smo stabilni, a da sa druge strane brinemo i država je tu kada je najpotrebnije - istakao je on.

Mali je, gostujući na TV Pink, podsetio da su od 15. do 30. januara prijave mladih za 100 evra pomoći, da će 14. januara biti uplaćeno 10.000 dinara svim zdravstvenim radnicima u zemlji a da će penzioneri uplatu od 20.000 dinara dobiti 10. februara.

On je napomenuo da od 1. januara država isplaćuje 300.000 dinara za prvo dete, kao i dodatnih 100.000 za drugo i treće dete, pored pomoći koja je i do sada isplaćivana.

- Neki su komentarisali da je to veliki trošak, ali mi ne smatramo da su u pravu. Jer, šta će nama sve one investicije i auto-putevi ako nema dece? Pronatalna politika je za nas veoma važna - dodao je ministar.

Mali je istakao da će država učestvovati i u kupovini prvog stana za mlade bračne parove.

- Država će dati novac za učešće, najveći deo ćemo mi obezbediti. Time dajemo mogućnost mladima da kupe prvi stan, da ih podstaknemo da razmišljaju o potomstvu - rekao je on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija