• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

24.01.2023

14:03

SJAJNE VESTI! U Srbiju stigle donorske ćelije iz Španije, prve oplodnje u KCS i Frontu

Informer

Društvo

SJAJNE VESTI! U Srbiju stigle donorske ćelije iz Španije, prve oplodnje u KCS i Frontu

Podeli vest

Iz donorske banke u Španiji stigao je prvi kontingent jajnih ćelija za vantelesnu oplodnju, za koju se do sada prijavilo oko 500 parova i žena bez partnera u Srbiji

Iz Španije u ovom kontingentu dopremljene su ćelije za šest žena koje su se među prvima prijavile od 10. decembra prošle godine.

Za četiri prve žene koje rade vantelesnu oplodnju sa doniranim ćelijama, vantelesna će se raditi u KCS, a za dve u GAK Narodni front.

Troškove celokupnog procesa biomedicinski potpomognute oplodnje za žene starosti do 45 godina snosi država. Postupak sa doniranom ćelijom državu košta oko 7.000 evra.

Foto: Informer

Prijave za vantelesnu oplodnju uvezenim reproduktivnim materijalom počele su 8. decembra telefonskim putem, a od 10. decembra prijava je moguća isključivo preko portala eUprava, gde parovi mogu i da zakažu pregled kod lekara.

Žene i parovi koji ispunjavaju uslove imaju pravo na jedan uvoz reproduktivnih ćelija iz inostranstva, tri postupka vantelesne oplodnje sa uvezenim materijalom, kao i na zamrzavanje embriona.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Perica

pre 1 godinu

Čestitam! K'o je ovo smislio alal mu vera! Nismo imali našu spermu pa uvezli iz Španije? Bitange treba ubiti k'o je ovo dozvolio.

Baki

pre 1 godinu

Kakva sjajna vest, pa sad će sve crnpurasti i kudravi da nam se rađaju !?...Užas !!!

lala

pre 1 godinu

Bolesnici jedni bedni mafijaški! Ovo je poniženje za Srbski rod,uvozimo male ko zna kakve šljamove ! Fujj bando!!!!

Djordje

pre 1 godinu

Tako ce se iskoreniti i nasa genska plava kosa i plave oci koje su karakteristika Slovenskog naroda. Spanci su niski rastom, tamnoputi. Koja majka zeli da da joj dete ne bude visoko i kršno?

novine za sedenje

pre 1 godinu

Vučićeve i gašićeve semenke, kakve španije ...

LAZAR (14) JE BIO ZDRAVO DETE, A ONDA JE UŽASNA BOLEST PREKINULA SREĆNO DETINJSTVO! Drugari iz klupe pozivaju na pomoć, poslušajte njihovu poruku (VIDEO)
Društvo

LAZAR (14) JE BIO ZDRAVO DETE, A ONDA JE UŽASNA BOLEST PREKINULA SREĆNO DETINJSTVO! Drugari iz klupe pozivaju na pomoć, poslušajte njihovu poruku (VIDEO)

Četrnaestogodišnji Lazar Živanović do jula meseca 2022. godine živeo je uobičajenim životom jednog dečaka, trenirao košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima. Imao je snove i planove, a onda je srećno detinjstvo ovog dečaka bez prethodnih zdravstvenih problema iznenada prekinula strašna dijagnoza

24.01.2023

13:31

sledeća vest

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija