• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

29.05.2023

16:39

AKO IMATE PLATU MANJU OD 70.000 ILI STE STARIJI OD 65, STIŽE NOVAC... 500 miliona dinara biće raspoređeno na nekoliko grupa građana, OVO SU USLOVI I PROCEDURE

printscreen

Društvo

AKO IMATE PLATU MANJU OD 70.000 ILI STE STARIJI OD 65, STIŽE NOVAC... 500 miliona dinara biće raspoređeno na nekoliko grupa građana, OVO SU USLOVI I PROCEDURE

Podeli vest

Ministar turizma i omladine Husein Memić izjavio je danas da će od sutra biti pušteno još 100.000 vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji i zamolio građane da budu ažurni u pripremi dokumentacije.

- Sutra ćemo podeliti 100.000 vaučera, ovo je druga podela, a 4. januara smo podelili u rekordnom roku kada je bilo veliko interesovanje. Za samo dva dana podelili smo 100.000 vaučera od po 5.000 dinara - rekao je ministar turizma i omladine za Tanjug.

On je dodao da su uslovi za dobijanje vaučera isti - vrednost vaučera ostaje 5.000 dinara.

- Jedino što bih naše građane zamolio je da budu ažurni po pripremi dokumentacije i da dolaze na šalter spremni da se ne bi stvarale gužve. I moram da kažem da će ovo biti rekordnija podela, u odnosu na prošlu koja je bila za nepuna dva dana - istako je on.

On je dodao da je veliko interesovanje za odmor u Srbiji.

- Od kad je na snazi ova odluka u Srbiji, od 2015. godine, ona je naišla na veliko interesovanje od strane naših građana, zahvaljujući toj podeli imao višestruki značaj - ne troše novac samo u Srbiji, nego je 4.200 koji su registrovanih objakata, i time suzbijamo rad na crnom. Veći broj je onih koji su se prijavili i žele legalno da posluju, tako da je to dobra odluka Vlade Republike Srbije - istakao je Memić.

Foto: Informer, Tanjug

Pravo da dobiju vaučere imaju nezaposleni, penzioneri, stariji od 65 godina bez primanja, zatim studenti, ljudi koji koriste pravo na tuđu negu i pomoć, kao i zaposleni čije su plate manje od 70.000 dinara.

Građani koji su ove godine već dobili vaučer, nemaju pravo da podnesu prijavu za novi. Postupak prijavljivanja je isti kao i ranije, a iz Pošte Srbije su objasnili da je postupak još efikasniji ako se prethodno preuzme obrazac prijave, odštampa, popuni i sa pratećom dokumentacijom preda u najbližoj pošti.

Ovaj obrazac dostupan je na sajtu Pošte Srbije www.posta.rs kao i na sajtu Ministarstva turizma i omladine www.mto.gov.rs. Pošta je osim evidentiranja prijava, zadužena i za dostavu vaučera u vidu vrednosnih pisama na kućne adrese korisnika, koji se o statusu svoje prijave i uslovima korišćenja vaučera mogu informisati pozivanjem kontakt centra Pošte 0700/100-300.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hercegov grad

pre 1 godinu

Spreciti ulazak i izlazak noboposta vljenih gradonacelnika .Nek ih svaki dan dovoze blindom i nek tu provode policajci celo vreme ko kerovi vezani za mesto.

Simpatizer SNSa

pre 1 godinu

"... 100.000 vaučera od po 5.000 dinara..." Šta da radim, na šta pre da potrošim te silne pare? Nemojte da radite tako bedne stvari. Koliko košta taj odmor i koliko će mi pomoći tih 5 hiljada dinara? Kao da ste mi ponudili 5000 evra (ne mogu na tastaturi da nadjem znak za evro. Da, i kaže se "evro", a ne "euro". Nije Europa, nego Evropa. I tako dalje.

Postar mile

pre 1 godinu

Ja 5 hiljade samo za hranu danas potrosih, ne brukajte se.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija