• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/B.S.

22.06.2023

15:52

DONOSIMO VAM MAPU BUDUĆEG KOMPLEKSA KOJI SE PRAVI ZA "EKSPO 2027": Gradiće se tri celine, a evo na koliko hektara će se prostirati

Printskrin

Društvo

DONOSIMO VAM MAPU BUDUĆEG KOMPLEKSA KOJI SE PRAVI ZA "EKSPO 2027": Gradiće se tri celine, a evo na koliko hektara će se prostirati

Podeli vest

Srbija će biti domaćin svetske izložbe "EKSPO 2027" , a Informer vam otkriva na kojoj lokaciji će se graditi sajamski kompleks, kao i na koliko hektara će se prostirati.

Kako ekskluzivno saznajemo, ukupna površina celog prostora je 167 hekatara. Gradiće se tri celine: Nacionalni stadion, Expo i sajam, a samo Expo će imati 87 hektara.

U toku su pripremni radovi na izgradnji cele infrastrukture, a sve će se nalaziti na lokaciji između auto-puta Miloš Veliki i nove obilaznice oko Beograda. Ova lokacija odlična je za dolazak iz svih krajeva zemlje. 

Foto: Informer

 

Izložba Ekspo 2027 će Beogradu doneti više od dva i po miliona gostiju i ekonomsku korist koja premašuje milijardu evra. U planu je izgradnja novog sajamskog prostora pored budućeg Nacionalnog stadiona, gde bi se i održala izložba na kojoj će učestvovati oko 200 zemalja. 

Ekspo je svetska izložba koja se održava svakih pet godina, a ovoga puta će čast da bude domaćin, imati Srbija. Zemlje na svojim paviljonima predstavljaju svoja dostignuća na zadatu temu. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 11 meseci

Mamu vam jebem lopovsku, Šumadija radi Beograd se gradi . Trošite svoje pare a ne moje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija