• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2023

17:25

SRBIJA JE "POVELA" I "NIJE PUŠTALA" DO KRAJA! Gragonačelnik Malage podneo ostavku nakon što je izgubio "Expo 2027"

printscreen

Društvo

SRBIJA JE "POVELA" I "NIJE PUŠTALA" DO KRAJA! Gragonačelnik Malage podneo ostavku nakon što je izgubio "Expo 2027"

Podeli vest

Srbija je okončala veliku ambiciju gradonačelnika Malage Fransiska De la Torea da bude domaćin Expo 2027, izveštavaju španski mediji posle pobede Beograda, koji će za nekoliko godina biti domaćin ove manifestacije.

Portal laopiniondemalaga.es navodi da je Malaga važila za favorita, ali da je Srbija povela i nije "puštala" do kraja. Sevilja.abc prenosi da je gradonačelnik Malage podneo ostavku nakon što je izgubio Expo 2027. On je rekao da je strategija Srbije bila da u svetskoj politici traži podršku nesvrstanih zemalja i da je možda tu ključ pobede.

Portal navodi da je rezultat iznenadio i špansku delegaciju i ostale kandidate, među kojima su bili i San Karlos de Bariloče (Argentina), Puket (Tajland) i Minesota (Sjedinjene Države). Delegati 179 zemalja, od kojih je glasala 161, na kraju su se opredelili za predlog balkanske zemlje, koji je predstavljen sa temom "Igra za čovečanstvo: sport i muzika za sve".

Uprkos tome što nije krenuo kao favorit, predlog Beograda je poslednjih nedelja počeo da osvaja svoju poziciju.

Kako je španska delegacija priznala, Srbi su u poslednjem trenutku intenzivirali diplomatske kontakte i sastajali se sa raznim delegatima sa pravom glasa. Malaga je pokušala, ali nije mogla, navodi portal theobjective.com/espana. San da bude domaćin Expo-a 2027. ostao je pokušaj uprkos svim uloženim naporima, a kandidatura Beograda koji će za nekoliko godina biti domaćin ove manifestacije omela je nameru ovog andaluzijskog grada da bude u centru pažnje sveta. Malaga neće biti domaćin Expo 2027, objavio je sevilla.abc.

Andaluzijski grad eliminisan je u poslednjem krugu glasanja održanom u sredu ujutru u Parizu u okviru generalne skupštine Kancelarije za međunarodne izložbe. Događaj će se konačno održati u glavnom gradu Srbije, Beogradu, koji je dobio 81 glas "za", navodi portal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)
Live TV

Velika Britanija juri ka građanskom ratu! London za nerede krivi Ilona Maska?! (VIDEO)

Sukob između američkog multimilijardera Elona Maska i britanskog premijera Sira Keira Starmera se nastavlja. Svađa je izbila nakon što je najbogatiji čovek na svetu, komentarišući nerede koji su zahvatili zemlju, utvrdio da Velika Britanija ide prema građanskom ratu. O tome u Info jutru govorio je gost Mihajlo Rabrenović, stručnjak za strategijski menadžment.

07.08.2024

12:36

Hronika

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi
revolt

Potresne reči sestre ubijenog harmonikaša: Ubicu moga brata stići će moje suze, a Bog će da mu presudi

- Razočarana sam što je svirepom ubici moga brata smanjena kazna. Nadala sam se da će nakon žalbe tužilaštva taj čovek biti osuđen na strožu kaznu a nisam ni pomišljala da mu može biti umanjena. Smatram da se takvim odlukama šalje loša poruka zločincima da mogu da ubiju koga žele jer će iza rešetaka provesti koju godinu a njihove žrtve iz groba nikada izaći neće!

07.08.2024

15:09

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!
Planeta

Drama na Bliskom istoku! Ubijen komandant Hezbolaha!

Komandant Hezbolaha Hasan Fareš Ješi, koji je bio odgovoran za napad protivtenkovskim vođenim raketama na sever Izraela, ubijen je danas u izraelskom napadu dronom na grad Džuaja u Libanu, saopštio je IDF, javlja Tajms of Izrael.

07.08.2024

15:56 >> 16:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija