• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.S.

08.07.2023

06:55

Odmor za porodicu za manje od 200 evra! Istražili smo, evo gde možete da letujete u Srbiji za male pare

Informer, Tanjug

Društvo

Odmor za porodicu za manje od 200 evra! Istražili smo, evo gde možete da letujete u Srbiji za male pare

Podeli vest

I ove godine su među našim ljudima najtraženije banje, ali su sve popularniji i odmori u etno-selima

Srpske banje, planine, jezera, etno-sela, seoska domaćinstva i akva-parkovi najbolji su izbor ovog leta da četvoročlana porodica dobije najviše za svoj novac. Ponuda ima za svačiji džep. Turistički radnici kažu da se kapaciteti popunjavaju iz dana u dan i da sve više gostiju želi da odmor provede u netaknutoj prirodi, na kupalištima, da jede domaću hranu, šeta se, peca i pobegne od gradske gužve i vrelog asfalta.

Najveće interesovanje i dalje vlada za Vrnjačku Banju, Zlatibor, ali i Sokobanju, Kopaonik, Taru, Perućac. Ukoliko se odlučite da ceo odmor provedete na ovim destinacijama, za sedam dana za celu porodicu trebaće vam od svega 180-400 evra, što je daleko povoljnije nego smeštaj u Grčkoj ili Crnoj Gori. Za one koji požele da odmor provedu u malo luksuznijem smeštaju noćenje s doručkom za nedelju dana za četvoročlanu porodicu platiće od 420 do 680 evra.

Najtraženije destinacije:

* Kopaonik
* Zlatibor
* Vrnjačka Banja
* Sokobanja
* Prolom banja
* Palić

Rekordna godina

Direktorka Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, izjavila je da vlada veliko interesovanje za odmor u Srbiji, kako domaćih tako i inostranih gostiju, i da se očekuje najveći broj turista i u odnosu na rekordnu 2022.

- Kapaciteti su dosta popunjeni i oni koji bi hteli da se odmaraju u Srbiji moraju uskoro da se odluče i rezervišu smeštaj ako žele da provedu odmor kod nas - rekla je Labovićeva i naglasila da postoji konstantan trend rasta.

Po svemu sudeći, leto će biti novo rekordno za srpski turizam, navela je ona.

- Za pet meseci imamo dalji rast u odnosu na rekordnu 2022. Imamo 17 odsto više dolazaka turista, 13 odsto više noćenja, inostrani gosti su se vratili u još većem broju. Kada je o njima reč, broj noćenja je porastao za 33 odsto - navela je Labovićeva.

Smeštaj u banjama i na jezerima

Srebrno jezero najam apartmana 35.226
Palić salaš, apartman, doručak 79.500
Borsko jezero najam vikendice 28.000
Perućac hotel, noćenje s doručkom 63.400
Vlasina najam apartmana 32.000
Prolom Banja najam apartmana 29.760
Sokobanja najam apartmana 28.100
Vrnjačka Banja hotel, noćenje s doručkom 56.900
*cene su izražene u dinarima za četvoročlanu porodicu

Kada je u pitanju odmor domaćih turista uz vaučere, precizirala je da za odmor s vaučerima oni najčešće biraju banje, ali i Zlatibor, i dodala da su te iste destinacije izbor i domaćih turista koji za odmor ne koriste vaučere. Prema njenim rečima, vaučeri su značajni jer je sezona zahvaljujući njima produžena, kao i boravak turista na odabranoj destinaciji.

- Indirektna korist se ogleda i u tome što su se smeštajni kapaciteti registrovali za prijem vaučera što je smanjilo sivu zonu, a promovisan je i domaći turizam, poboljšan kvalitet destinacija kako bi građani deo odmora proveli u Srbiji. Upravo zbog svega toga turisti se odlučuju za više kraćih odmora - rekla je ona.

Smeštaj u selima

Šljivovica, Tara etno-kuća 28.500
Mokrin, Kikinda apartman, noćenje s doručkom 68.000
Tekija, Kladovo kuća 28.000
Takovo, Gornji Milanovac etno-selo, najam apartmana 49.000
Kosjerić, Zlatibor apartman, noćenje s doručkom 49.000
*cene su izražene u dinarima za četvoročlanu porodicu

Zlatibor u vrhu

Predsednik Turističke organizacije Zlatibora Vladimir Živanović kaže da su vaučeri odličan projekat i podsticaj za odlazak na putovanja, kao i da će kod njih ova sezona biti jedna od najbolji po poseti.

Smeštaj na planinama

Zlatibor najam studija 22.500
Divčibare najam apartmana 21.250
Kopaonik najam apartmana 22.000
Tara najam apartmana 21.000
*cene su izražene u dinarima za četvoročlanu porodicu

- Kod nas je tražnja za ovo leto velika, a vaučerima se afirmiše veliki broj destinacija. To takođe predstavlja i šansu za mnoge ljude da obiđu naše najlepše predele. Nama na Zlatiboru to veoma mnogo znači. Mi smo u vrhu po broju iskorišćenih vaučera i imamo dovoljno kapaciteta i sadržaja - da ponudimo ponešto i porodicama, i penzionerima, i studentima, kod nas su svi dobrodošli - navodi Živanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija