• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf

09.07.2023

19:58

Detaljna prognoza po danima za nedelju pred nama: Ovaj dan doneće nam 40°C

Shutterstock

Društvo

Detaljna prognoza po danima za nedelju pred nama: Ovaj dan doneće nam 40°C

Podeli vest

Ovaj vikend doneo nam je stabilizaciju vremena, što je ujedno i uvod u toplotni talas

Ovaj vikend doneo nam je stabilizaciju vremena, što je ujedno i uvod u toplotni talas u sedmici pred nama.

Noći su bili poprililne sveže, uz minimalne temperature u nižim predelima od 10 do 14°C, u Beogradu je bilo 16-17°C, a najhladnije je bilo u Sjenici sa 7°C. Tokom dana temperature su bile u skladu sa kalendarom i kretale su se od 27 do 31°C, u Beogradu oko 30°C.

I u noći ka ponedeljku u Srbiji će biti vedro i prijatno sveže, u dolunama i kotlinama i sa maglom. Jutarnja temperatura biće od 10 do 18°C. Tokom dana biće sunčano i veoma toplo, uz temperature od 31 do 35°C, u Beogradu do 34°C.

Još toplije biće u utorak i u sredu, a maksimalna temperatura u većini predela biće oko i preko 35°C.

Najvreliji dan u sedmici pred nama biće četvrtak. Očekuje se sunčano i vrelo, a maksimalna temperatura biće od 36 do 40°C, u Beogradu do 38°C, a najvrelije biće na istoku i jugoistoku Srbije i u Pomoravlju.

Foto: Tanjug

 

U četvrtak će se preko centralne Evrope premeštati hladni. Jedan njegov deo prebaciće se preko Alpa i severozapada Balkana i do Panonske nizije i kao oslabljen doći i do Srbije.

On neće biti izažen tokliko u vidu padavina, već više u vidu u suvog osveženja i jakog severozapadnog vetra.

Dakle, u četvrtak posle podne, uveče i tokom noći na severu Srbije ponegde se očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, uglavnom u delovima Vojvodine, na severu Šumadije i na području Beograda. Dolazak svežije vazdušne mase iznad vrele podloge usloviće da atmosfera veoma burno odreaguje, pa može biti jačih grmljavinskih oluja sa gradom i obilnim pljuskovima lokalnog karaktera.

Petak će zbog oslabljenog hladnog fronta doneti niže temperature za 5 do 8 stepeni. Pada će biti najviše izražen na zapadu Srbije, a najmanje na jugu. Uz sunčano vreme maksimalna temperatura kretaće se od 30°C na zapadu Srbije do 37°C na jugu, u Beogradu do 32°C.

Inače, od utorka do petka u većim gradovima, pre svega u Beogradu i u Vojvodini očekuju se tropske noći, uz minimalne temperature od 20 do 24°C.

Naredni vikend ponovo će doneti porats temperature vazduha, pa će na kraju sedmice biti sunčano i vrelo, uz maksimalne temperature u nedelju od 35 do 39°C, u Beogradu do 37°C.

Dakle, pred nama je najtopliji period i najintenziviji toplotni talas. S obzirom na to da je prosek maksimalne temperature za ovo doba godine u Srbiji od 27 do 31°C, one će u sedmici pred nama biti za 5 do 7 stepeni više od proseka, tokom pojedinih dana i za 10 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17