• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ Tanjug

14.11.2023

16:52

Velika stvar za Zlatiborski okrug! U Specijalnoj bolnici Čigota otvorena ambulanta koja će raditi 24 sata dnevno! (FOTO)

TANJUG/ RFZO/ bg

Društvo

Velika stvar za Zlatiborski okrug! U Specijalnoj bolnici Čigota otvorena ambulanta koja će raditi 24 sata dnevno! (FOTO)

Podeli vest

U Specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru danas je otvorena internistička ambulanta koja će raditi 24 sata dnevno i pružati usluge kako stanovnicima Zlatibora, tako i turistima.

Tim povodom ovu zdravstvenu ustanovu posetila je direktorka Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Sanja Radojević Škodrić koja je krajem avgusta i najavila otvaranje ove ambulante.

- Kada sam krajem avgusta bila u poseti Čajetini, obećala sam da će u Čigoti biti otvorena ambulanta koja će biti dostupna 24 sata i evo to se sada i ostvarilo, jer je ovde bila ogromna potreba za jednom takvom ambulantom - rekla je Radojević Škodrić.

Ona je dodala i da je u Domu zdravlja u Čajetini, koji je takođe posetila u prisustvu predsednika opštine Milana Stamatovića, otvoreno savetovalište za trudnice i dijabetičare i to danas kada se obeležava Svetski dan borbe protov dijabetesa.

Foto: TANJUG/ RFZO/ bg

 

- Nažalost, kod nas veliki broj ljudi boluje od dijabetesa, čak oko 750.000. Nisu svima dostupni klinički centri i bolnice, i zbog toga je otvaranje ovakvih savetovališta u domovima zdravlja u celoj Srbiji veoma značajno zbog kontrole dijabetesa, kao i zbog otkrivanja novih slučajeva. Takođe, savetovalište je značajno i za trudnice, kod kojih je u trudnoći povećan rizik od nastanka dijabetesa - kazala je ona.

Podsetila je da država poslednjih godina ulaže u izgradnju novih bolnica i kliničkih centara, i njihovo opremanje.

- Trenutno je u toku najveća nabavka dijagnostičke opreme, kao što je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, u okviru koje će užička bolnica dobiti dve magnetne rezonance, jer ovaj region ima najduže liste čekanja u Srbiji, a nova oprema će to rešiti i građani više neće čekati na pregled. Jedan magnet će stići do kraja godine, a drugi u prvoj polovini sledeće godine - kazala je direktorka RFZO.

Radojević Škodrić je u Zdravstvenom centru u Užicu prisustvovala obeležavanju lekarske slave Svetih vrača Kozme i Damjana, kao i ceremoniji sečenja slavskog kolača u domu zdravlja u Čajetini.

Čestitajući lekarima, ona je istakla da ogromna ulaganja države u zdravstvo ne bi imala vrednost bez ljudi koji predstavljaju najveću snagu srpskog zdravstva i zahvalila im na požrtvovanosti sa kojom obavljaju posao.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija