• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Pink.rs

05.12.2023

10:01

Malom Mihajlu se preko noći pogoršalo stanje! Hitno mu je potrebna naša pomoć!

Budi human

Društvo

Malom Mihajlu se preko noći pogoršalo stanje! Hitno mu je potrebna naša pomoć!

Podeli vest

Mali Mihajlo Oreščanin operisan je prvi put u septembru ove godine, međutim njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo, pa je juče hitno prebačen u Tursku na novu operaciju!

Kako saznajemo, Mihajlo će sutra biti operisan jer se tumor vratio brže nego što su lekari prognozirali.

Mihajlu su se simptomi bolesti pojavili u vrlo kratkom roku od nedelju dana u vidu jake glavobolje sa povremenim povraćanjem, gubitkom ravnoteže i perifernog vida, potom i krizom svesti nakon čega je specijalističkim i dijagnostičkim pregledima utvrđeno postojanje ekspanzivne lezije u levoj cerebralnoj hemisferi.

Hitnom operacijom u Klinici za neurohirurgiju UKCS, uklonjena je tumorska promena, a histopatološki nalaz pokazao je da se radi o tipu tumora: Pediatric type diffuse high-grade glioma, NOS. Konzilijum za tumore CNS odlučio je da su potrebne dalje dijagnostičke procedure i da se lečenje nastavlja primenom zračne i hemi terapije.

Foto: Budi human

 

Međutim iako je nastavak lečenja bio planiran u nekom od inostranih zdrastvenih centara, gde bi se radila i genetska analiza tumora, porodica se obratila za pomoć zahtevima za nastavak lečenja u mnogim evropskim i svetskim centrima, od kojih se izdvajaju Univerzitetska bolnica u Heildeberg-u, Nemačka, kao i Univerzitetska klinika Tubingen, Nemačka, stanje se pogoršalo i Mihajlo je juče prebačen u Tursku gde će sutra ponovo biti operisan.

Mnoge javne ličnosti prethodnih meseci uputili su javni apel, i sami učestovali u prikupljanju sredstava za lečenje malog Mihajla, učenika Osnovne škole Lazar Savatić u Zemunu.

Upućujemo hitan apel svima koji su u mogućnosti da pomognu malom Mihajlu da pobedi ovu životnu bitku!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija