• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.12.2023

09:14

Radno vreme za praznike! Evo kako rade prodavnice, tržni centri, pijace i gde je besplatno parkiranje!

Pexels

Društvo

Radno vreme za praznike! Evo kako rade prodavnice, tržni centri, pijace i gde je besplatno parkiranje!

Podeli vest

Neradni dani za prodavnice u Srbiji su prvi dan Nove godine - 1. januar i Božić - 7. januar. U nedelju, 31. decembra većina prodavnica rade skraćeno radno vreme, do 18 časova, a isto važi i za Badnji dan, 6. januar. Međutim i tu ima izuzetaka.

Sledi pregled radnog vremena pošte, trgovinskih lanaca, tržnih centara i pijaca tokom predstojećih praznika, kao i - parking servisa.

Pošta

- Na državni praznik – Nova godina, 1. i 2. januara, i na verski praznik Božić, 7. januara 2024. godine, radiće dežurne pošte. Svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošte na graničnim prelazima Batrovci, Horgoš i Čukarka i administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak, radiće non-stop - saopštila je Pošta Srbije.

U ponedeljak 1. januara i u nedelju 7. januara, u Beogradu dežuraće Glavna pošta, pošta u Bulevaru Vudroa Vilsona bb ("Zimska bajka") i pošta na aerodromu Nikola Tesla. Izuzev pošte na graničnom prelazu Sremska Rača, radiće pošte na svim administrativnim i graničnim prelazima.

U utorak 2. januara, biće otvorene 64 pošte u celoj zemlji, u Beogradu i svim većim gradovima i turističkim centrima.

Foto: Informer

 

Spisak svih pošta koje će raditi tokom predstojećih praznika, sa radnim vremenima, pogledajte ovde.

Radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji

U skladu sa gradskom odlukom, radno vreme trgovinskih i zanatskih radnji je detaljno regulisano za vreme novogodišnjih i božićnih praznika na teritoriji Beograda, sa posebnim rasporedom za dežurne prodajne objekte nespecijalizovanih trgovinskih formata.

- 31. decembra, dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr), moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;

- 1. januara 2024. godine (Nova godina, ponedeljak), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;

- 2. januara, dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati;

- 6. januara (Badnji dan, subota), dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr), moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati;

- 7. januara (Božić, nedelja), dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Na dan državnog i drugog praznika (1, 2. i 7. januar 2024. godine) nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo, pretežno neprehrambenog asortimana, i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Foto: Shutterstock

 

Tržni centri

Tržni centri, isto kao supermarketi – neće raditi prvog dana Nove godine - 1. januara, i na Božić, 7. januara.

Poslednjeg dana ove godine, u subotu, 31. decembra tržni centri radiće od 10 do 18 časova, a ovo skraćeno radno vreme važi i na Badnji dan, 6. januara.

Ostalih dana tržni centri radiće po redovnom radnom vremenu.

Bioskopi

Bioskopi u tržnim centrima imaće takođe izmenjeno radno vreme – skraćeno za 31. decembar i 6. januar, uglavnom do 16 časova, dok će ostalim danima raditi do 23 časa.

Većina bioskopa radiće 1. i 7. januara.

Foto: Shutterstock/društvene mreže

 

Pijace

Zelene pijace 31. decembra radiće uobičajeno, od 6 do 19 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi.

Otvoreni tržni centar Miljakovac – Beogradski buvljak, 1. i 7. januara neće raditi, dok će 2. januara ova pijaca raditi od 6 do 14 časova. Pijaca "Dušanovac” – prodaja iz vozila neće se vršiti 31. decembra, kao ni 1. i 6. januara, dok će 7. januara ova pijaca raditi uobičajeno, od 6 do 19 časova. 

Pijaca „Palilula” 31. decembra radiće od 7 do 20 časova, dok 1. i 7. januara neće raditi. Ova pijaca će 2. januara raditi od 6 do 14 časova, a 6. januara od 7 do 18 časova.

JKP "Tržnica“ u Novom Sadu saopštila je da 1. januara 2024. godine novosadske pijace ne rade, a da će 2. i 7. januara 2024. godine sve novosadske pijace raditi od 6.00 do 14.00 časova (radno vreme kao nedeljom).

Foto: Zoran Sinko

 

- Novosadske pijace ne rade samo jedan dan u godini i to 1. januara - navodi se u saopštenju ovog JKP.

 

Besplatno parkiranje tokom praznika

JKP "Parking servis" Beograd obavestio je korisnike svojih usluga da neće kontrolisati i naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada tokom novogodišnjih i božićnih praznika, 1, 2. i 7. januara 2024. godine. Novi Sad će takođe imati besplatno parkiranje tokom praznika, 1. i 2. januara, kao i na dan Božića, 7. januara. 

Za vreme praznika, u saradnji sa saobraćajnom policijom, dežuraće ekipa „pauk” službe, navodi se u saopštenju ovog JKP.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija