• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.01.2024

10:11

Kako će raditi Pošte za Božič? Oglasili se iz preduzeća "Pošte Srbije": Evo da li su i oni podržali preporuku Vlade Srbije

Zoran Sinko

Društvo

Kako će raditi Pošte za Božič? Oglasili se iz preduzeća "Pošte Srbije": Evo da li su i oni podržali preporuku Vlade Srbije

Podeli vest

Vlada Srbije saopštila je da je na jučerašnjoj sednici usvojen zaključak kojim se preporučuje poslodavcima u Srbiji da zaposlenima omoguće da ne rade na drugi dan Božića ‒ 8. januara 2024. godine, "na inicijativu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića".

Ova odluka je naišla na odobravanje u preduzeću Pošte Srbije, gde je nakon konsultacija sa saradnicima, v.d. direktor Zoran Đorđević doneo odluku da se prema preporuci Vlade Republike Srbije, ponedeljak, 8. januar, proglasi neradnim danom.

Dežurne pošte 7. i 8. januara

Prema saopštenju koje je objavljeno nakon kolegijuma direktora preduzeća, prvog i drugog dana Božića (7. i 8. januar), radiće samo dežurne pošte. Ova odluka je doneta u skladu sa preporukom Vlade Srbije i predstavlja priliku za zaposlene da provedu ove verske praznike sa svojim porodicama i bližnjima.

- Na jučerašnjem Kolegijumu direktora Preduzeća, nakon konsultacija sa saradnicima, v.d. direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević doneo je odluku da ponedeljak, 8. januar, prema preporuci Vlade Republike Srbije bude neradan dan. Prvog i drugog dana Božića (7. i 8. januar) radiće samo dežurne pošte - navodi se u zvaničnom saopštenju. 

Odluka u skladu sa verskim običajima

Ova odluka Vlade Srbije i Preduzeća Pošte Srbije pokazuje poštovanje prema verskim običajima i praznicima, pružajući zaposlenima priliku da se odmore i uživaju u prazničnom periodu.

Zaposleni u Pošti Srbije će imati priliku da se odmore i proslave Božić sa svojim porodicama, dok će dežurne pošte biti otvorene kako bi građani i dalje mogli da koriste poštanske usluge tokom praznika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija