• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.04.2024

19:16

Milićević o letnjim kampovima: Mladi uče o svom nacionalnom identitetu, istoriji i tradiciji

informer.rs

Društvo

Milićević o letnjim kampovima: Mladi uče o svom nacionalnom identitetu, istoriji i tradiciji

Podeli vest

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević upoznao je danas u Velikoj Plani predsednika Opštine Strahinju Paveškovića i njegove saradnike sa projektom organizacije tematskih letnjih kampova za decu iz dijaspore koji će tokom jula i avgusta biti održani u gradovima i opštinama širom Srbije

Mlićević je objasnio da su letnji kampovi osmišljeni upravo s idejom da mladi srpskog porekla koji žive rasuti širom sveta, kada dođu u Srbiju nauče više o svom nacionalnom identitetu, istoriji, tradiciji ali i da usavrše znanje maternjeg jezika, navodi se u saopštenju ministarstva.

 

Pavešković je najavio da će Velika Plana konkurisati za organizaciju kampa u oblasti kulturno-umetničkih društava.

Istakao je da će njegova opština ugostiti najmanje 150 mališana srpskog porekla iz pet evropskih država.

Projekat organizacije letnjih kampova za mlade iz dijaspore finansira Vlada Srbije, a očekuje se učešće najmanje 10.000 mladih iz dijaspore u kampovima koji bi bili organizovani u 40 lokalnih samouprava iz cele Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija