• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.05.2024

13:26

"Lepa je gorgonzola, ali je najlepši moj domaći sir iz kace": Najpoznatiji srpski dečko sa sela posetio luksuzna mesta u Francuskoj

Shutetrstock/Privatna arhiva

Društvo

"Lepa je gorgonzola, ali je najlepši moj domaći sir iz kace": Najpoznatiji srpski dečko sa sela posetio luksuzna mesta u Francuskoj

Podeli vest

Najpoznatiji dečko sa sela u Srbiji, Luka Crepuljarević iz zlatiborskog Semegnjeva, oduševio je čitav region, ali i sve naše ljude koji žive širom planete svojim stavovima, rumenim obrazima i širokim osmehom.

On je odlučio da se vrati na očevo imanje, nakon što mu je umrla baka koju je mnogo voleo i baš zbog nje i svog oca koji takođe nije među živima, odlučio je da nikako ne sme dopustiti da, kako je rekao, njihove livade pasu tuđe ovce.

Stekao je veliku popularnost, kod njega u goste došli su mnogi, ali ovog maja i on je, ali samo na kratko otišao iz svog lepog Semegnjeva. Na poziv prijatelja posetio je Francusku, naravno oduševio se ali ipak ništa ne može da se meri, kako kaže, sa lepotom njegovog sela.

- Neizmerno sam zahvalan svojim prijateljima na pozivu, a potom i gostoprimstvu, osećao sam se baš kao kod svoje kuće. Drago mi je što sam imao priliku da vidim Monte Carlo, Kan, i ostale gradove na Azurnoj obali, ali sam ostao pri mišljenju da sunce najlepše izvire iznad Viogorića - rekao je Luka.

Domaćini su se potrudili da obiđe sve znamenitosti tog dela Evrope, ali i da proba tamošnje specijalitete.

- Oduševljen sam sa francuskim sirevima, gorgonzolom, ali meni je u srcu baš onaj moj stari sir iz kace. Jedno predivno iskustvo, jedno prijateljstvo za ceo život, i dokaz da pravi ljudi i domaćini itekako postoje. I naravno, svuda podji, u svoje Semegnjevo dodji - kaže Luka.

Ovog vrednog mladog domaćina nakon putovanja, čekaju poslovi na imanju u Semegnjevu, a Luka je već odavno poznat kao neko ko ne beži od teškog rada.

Napunio je štale, tako da je ispunio babin amanet i njihove livade zaista ne pasu tuđe ovce.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija