• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.06.2024

15:49

Veliko iznenađenje na "Humanitarnim licitacijama": Žena ponudila omiljeni "sport za zube" u bivšoj Jugi, narod ne može da veruje očima!

budi human

Društvo

Veliko iznenađenje na "Humanitarnim licitacijama": Žena ponudila omiljeni "sport za zube" u bivšoj Jugi, narod ne može da veruje očima!

Podeli vest

Na Fejsbuk stranici "Budi human - Humanitarne licitacije" jedna od korisnika je postavila proizvod koji su obožavali oni koji su bili mladi devedesetih godina prošlog veka.

Kako je navela korisnica, prihod od prodaje ni manje ni više već omiljene žvake jugonostalgičara "Minti" namenjen je za lečenje malengo Stefana Ranđelovića koji boluje od epilepsije.

- Minti zvaka, preživela ko zna šta sve ne u džepu devojačkog kaputa ostala zaboravljena do dana današnjeg .... Na licitaciju za YUgo nostalgičare, nije za jelo, balončiće i druge zanimacije. Za Stefija, dete na koje sam slaba iz neznanih razloga, dete koje je iz mog grada koje sam sasvim slučajno srela pre par meseci u našem dečijem dispanzeru i još više i jače mi je prirastao za srce.  Kontam ja da ova licitacija možda prođe kako prođe, ali bar jedan "up", još bolje jedan SMS za podršku ovog malog hrabrišu čije telo izmučiše konstantni epi napadi, čije se majušno telo bori svakim atomom snage. Za Stefija da može da nađe lek za svoju svakodnevnu bol i nemoć - napisala je devojka na stranici Humanitarne licitacije.

"I sad osecam taj ukus. Napravim balon, a kad pukne ulepi mi celu glavu", " Hiljadu dinara, bez kusura, jer za kusur je uvek išla žvaka, a ovo je bila jedna od onih što izvlači plombe iz zuba", samo su neki od komentara.

Foto: budi human

 

 

Mnogo korisnika je podelilo fotografije poruka koje potvrđuju da su upaltili novac za lečenje mališana.

Inače, Stefan je rođen 02.01.2017. godine kao zdrava beba bez ikakvih vidljivih anomalija. Roditelji su prve zdravstvene probleme primetili sa njegovih navršenih 9 meseci, u vidu naglih pokreta, kočenja, modrica oko usana. Detaljnom dijagnostikom ustanovljeno je da Stefan ima epilepsiju (poremećaj funkcije mozga). Uvedena mu je terapija, redovni kontrolni pregledi.

Svakog meseca, svake godine Stefanovo stanje se pogoršava. Kasni u psihomotornom razvoju, kasno je prohodao, progovorio. U toku dana ima po dvadeset epileptičnih napada. Svoje detinjstvo provodi po bolnicama, raznim terapijama, ali na žalost, bez nekog poboljšanja.

Lekari su pokušali sa više antiepileptika smanjiti Stefanu napade, ali ni na jedan nije reagovao. Zbog brojnih napada, koje svakodnevno ima, Stefanu se deformisala kičma i stopala zbog čega ima nepravilan i otežan hod.

Stefanu je neophodna intervencija i ugradnja VNS (vagusni nervni stimulator) aparat koji reguliše epileptične napade. Posle ugradnje pomenutog aparata, pacijenti koji boluju od epilepsije, više ne reaguju na nadražaje koji izazivaju napade. Napadi se prorede, smanje, kod nekih pacijenata potpuno nestanu.

Stefan je zahvaljujući humanim ljudima prikupio sredstva i otišao na operativni zahvat koji je uspešno završen. Zbog prirode bolesti lečenje je potrebno nastaviti.

Stefanu su sredstva potrebna za specijalističke i kontrolne preglede, dijagnotistiku, rehabilitaciju, za fizikalne terapije, stomatološke usluge, lekove, suplemente, medicinske aparate, kao i za putne troškove i smeštaj.

Ukoliko ste u mogućnosti, Stefanu možete pomoći na sledeći način:

Foto: budi human

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)
Srbija

Susret "jegulje" i "meduze"! Ovako je izgledala poseta našeg državnog vrha Hitlerovoj Nemačkoj! (VIDEO)

Poseta kneza Pavla Karađorđevića Berlinu 1. juna 1939. godine nekome sa strane mogla je izgledati kao potpuni diplomatski uspeh Hitlerove Nemačke. Nacisti su priredili veliku vojnu paradu, kancelar i jugoslovenski namesnik smeškali su se jedno drugom, a razmenjene su i uljudne reči hvala za oba naroda. Ipak, “iza kulisa” stvari su izgledale mnogo drugačije…

01.06.2024

09:00

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija