• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.07.2024

10:05

"Izvolite suvenir iz Grčke!" Marijani preseo odmor zbog jednog prekršaja: "Sve to završite i platite, a onda kupite gajbu piva!"

Shutterstock/Printskrin

Društvo

"Izvolite suvenir iz Grčke!" Marijani preseo odmor zbog jednog prekršaja: "Sve to završite i platite, a onda kupite gajbu piva!"

Podeli vest

Jedna Marijana otputovala je u popularno grčko letovalište, Olimpik bič, sa namerom da se odmori i uživa, međutim, desio joj se peh - grčka policija joj je zbog nepropisnog parkiranja skinula registarske table!

Ona je na portalu "Grčka info" detaljno, ali i na duhovit način, ispričala koliko košta kazna i kako izgleda sama procedura vraćanja tabli.

- Pozdrav za sve! Parkirali smo juče auto na zabranjeno mesto (nismo videli tablu da je zabranjeno parkiranje). Olimpik je u pitanju... I - skinuli su nam tablice! Želim da pojasnim koja je procedura ako se još nekom tako nešto desi - započela je ona priču.

Foto: Printskreen

 

Informaciju o prekršaju policajci okače na brisač, nakon čega je potrebno da nađete poštu i platite kaznu, koja, kako kaže, Marijana iznosi 20 evra.

- Sa papirom koji vam okače na brisače idete u mesto Katerini. Nađete poštu, zamolite nekoga da vam iz aparata uzme broj na ulazu. Pratite kad vaš broj izađe na svetlećoj tabli i javite se za taj pult. Date papir i platite 20 evra. Sa tim papirom i uplatnicom idete u policijsku stanicu, udaljena je pet minuta kolima. Javite se portiru na kapiji i idete kroz dvorište u zgradu iza ulaza broj tri. Popnete se na prvi sprat, pokažete papir i odvedu vas u kancelariju - detaljno je ona sve ispričala.

Od dokumenata su potrebni pasoš, saobraćajna i vozačka dozvola. Marijana je vozačku zaboravila u Olimpik biču, pa je morala da se vrati do smeštaja.

- Tamo vam daju da popunite lične podatke, potpišete i odmah vam vrate tablice, vaša dokumenta i papir sa kaznom uz šaljivi komentar: "Izvolite suvenir iz Grčke" - kaže ona, dodajući još jedan savet.

Onda idete u prodavnicu i kupite gajbu piva i, kad odete na plažu, popijete sve na eks. Lep odmor svima. Ja odoh da popijem kafu i pređem na gajbe - dodala je ona šaljivo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!
Live TV

U Ukrajini prosečno gine 2000 vojnika dnevno! Uspesi su sa obe strane mali, a gubici ogromni!

Zelenski na liniji fronta u Harkovu. Nemačka poručila da se ne plaši pretnji Putina zbog rasporeda raketa. Maduro ponovo predsednik! Erdogan preti da bi Truska mogla da uđe u Izrael. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Mitar Kovač, general i prof. dr Branko Nadoveza iz Instituta za noviju istoriju Srbije. Uživo u program javio se novinar i ratni reporter Igor Damjanović koji je govorio o najnovijim vestima iz Malija.

29.07.2024

21:31

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija