• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.08.2024

21:42

Sprema nam se pakao! Hitno se oglasio RHMZ: Ovi delovi Srbije će biti na udaru ekstremnih vrućina

informer/printscreen

Društvo

Sprema nam se pakao! Hitno se oglasio RHMZ: Ovi delovi Srbije će biti na udaru ekstremnih vrućina

Podeli vest

Republički hidrometeorološki zavod oglasio se na svom zvaničnom sajtu najnovijim saopštnjem.

Sutra i prekosutra (25. - 26.08.) veoma toplo, pa se u većini mesta najviša dnevna temperatura očekuje u intervalu od 33 do 37 stepeni.

- Sutra i prekosutra (25. - 26.08.) veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom oko 36 stepeni i minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu). - stoji na sajtu RHMZ.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasti meteo alarm zbog ekstremno visokih temperatura. Ovo upozorenje znači da je vreme opasno: Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Foto: Shutterstock/Printscreen

 

Prognoza UV indeksa

Kada je reč o UV indeksu, označen je brojevima šest i sedam, što znači da je nivo zračenja visok, a brojem osam označeno je za područje Kopaonika, gde je zračenje danas vrlo visoko.

U ovakvim slučajevima potrebno je izbegavati izlaganje direktnom suncu u periodu od 10 do 16 časova. Treba koristiti preparate sa zaštitnim faktorom u svim vremenskim uslovima, u svakoj sezoni. Preporučljivo je koristiti faktor zaštite od sunca SPF-30 i više, koji štiti od UVA i UVB zračenja.

Prognoza za naredne dane

Nedelja: Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab do umeren, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 22, a najviša od 33 do 37 stepeni.

Ponedeljak: Pretežno sunčano i veoma toplo uz slab do umeren jugoistočni vetar koji će na severu biti u skretanju na severozapadni. Najniža temperatura od 16 do 23, a najviša od 33 do 37 stepeni.

Utorak: Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplo, a mestimično se očekuju i lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom. Vetar slab i umeren istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 16 do 23, a najviša od 32 do 35 stepeni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Tinejdžer figuricu Harija Potera prodaje za čak 30.000 evra! Sada u Srbiji masovno gledaju da li i njihova ima ovu oznaku, jer su možda uboli džekpot!
Društvo

Tinejdžer figuricu Harija Potera prodaje za čak 30.000 evra! Sada u Srbiji masovno gledaju da li i njihova ima ovu oznaku, jer su možda uboli džekpot!

Zlatna figurica Hari Potera iz čuvenog čokoladnog jajeta izazvala je u poslednjih mesec dana pravu pomamu među kolekcionarima i ljubiteljima čuvenog serijala Dž. K. Rouling o dečaku čarobnjaku koja je na raznim internet platformama za prodaju dostigla vrtoglave cene od nekoliko stotina pa čak do nekoliko desetina hiljada evra.

24.08.2024

21:09

sledeća vest

TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)
Live TV

Jovana Cvetića u zatvoru žena i ćerka posetile samo jednom! (VIDEO)

Dve godine nakon što je Jovan Cvetić uhapšen na granici Grčke po poternici Hrvatske za ratni zločin koji nije počinio, on je izručen Srbiji, a Informer je došao do ekskluzivnog video snimka koji je napravljen odmah nakon puštanja iz zatvora. Povodom ovog dešavanja gosti Informerovog "Info dana" bili su Dragan Vasiljković iz Fondacije "Kapetan Dragan", kao i Jovanove supruga i ćerka Svetlana i Valentina.

24.08.2024

17:56

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija