• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jugmedia

30.08.2024

09:22

Ponovo oboren rekord: Na Leskovačkoj roštiljijadi ispečena pljeskavica od 86,4 kilograma

N. T.

Društvo

Ponovo oboren rekord: Na Leskovačkoj roštiljijadi ispečena pljeskavica od 86,4 kilograma

Podeli vest

Pljeskavicu od 86 kilograma i 400 grama roštiljskog mesa napravila je sada već dobro poznata i uigrana ekipa iz restorana "Dva drugara" i "Koliba" na 34.

 Roštiljijadi u Leskovcu i time i postavila novi rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu, što je za čak 6 kilograma više od prošlogodišnjeg rekorda.

Prečnik pljeskavice nakon pečenja iznosio je 210 centimetara, a debljina 2 centimetra. Majstori za najveću pljeskavicu na ovogodišnjoj Leskovačkoj roštiljijadi bili su Predrag Lazarević, Ivica Zdravković, Ljubiša Đorđević, Stefan i Bojan Cvetković iz leskovačkih restorana "Dva drugara" i "Koliba".

Žiri je ipak imao težak zadatak da donese odluku zato što je pljeskavica prilikom okretanja malo napukla na sredini ali s obzirom da je ostala kompaktna Igor Stevanović Banjac, Zoran Todorović i Saša Mišić odlučili su da je prvi pokušaj uspeo i da je rekord oboren.

- Ako ne pukne na rubu, znači i dalje je pljeskavica - kazao je jedan od članova žirija Saša Mišić.

"Osmi put zaredom obaramo rekord"

Majstor roštilja Predrag Lazarević rekao nam je da smatra da nikada nije bio lepši oblik pljeskavice i da je do sada najbolje ispečena.

- Jednostavno ovo se desilo na sredini, tehnički problemi ali žiri je prihvatio i stvarno je ispala odlična. Nije da nije bilo stresno, iako je ovo deveti put po redu da se takmičimo. Sami svoj rekord nadmašili i evo idemo ka 90 kilograma ubuduće - poručio je Lazarević i da su oni ekipa koja pobeđuje i da ne treba tu ništa menjati.

Ovo je osmi put zaredom da ova ekipa obara i postavlja novi rekord na Festivalu roštilju.

Takmičenje je održati na raskrsnici Bulevara oslobođenja i Koste Stamenkovića, kod Biblioteke, što je omogućilo veći prostor za posetioce kojima je nakon pečenja podeljena pljeskavica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)
Live TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"! (VIDEO)

Specijalni gost emisije "Rat uživo" bio je ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. On je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o težnjama muslimanskih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

29.08.2024

22:58

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!
samo poen!

Amerika se, ipak, lomi! Pojavila se nova anketa!

Demokratski predsednički kandidat Kamala Haris ima jedan procentni poen prednosti u odnosu na republikanskog rivala Donalda Trampa, uoči novembarskih izbora, pokazuje najnovija anketa lista Volstrit Džornal (WSJ).

30.08.2024

08:55

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija