• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2024

19:07

Ljubomir je mogao da gradi inostranu karijeru, ali je ipak odlučio da se vrati u rodni kraj: Mladi lekar oduševio vizijom budućnosti! (FOTO)

RINA

Društvo

Ljubomir je mogao da gradi inostranu karijeru, ali je ipak odlučio da se vrati u rodni kraj: Mladi lekar oduševio vizijom budućnosti! (FOTO)

Podeli vest

Iako bi mnogi pomislili da veliki broj mladih srpskih lekara sve češće trbuhom za kruhom odlazi u inostrantvo jer su tamo bolje plaćeni i više cenjeni, sve je više mladih stručnjaka koji to demantuju.

Opšta bolnica u Čačku postala je mesto koje ambiciozni buduću stručnjaci sve češće biraju za svoje usavršavanje. Ljubomir Savić jedan je od onih koji su se nakon studiranja na Medicinskom fakultetu u Beogradu vratili u svoj rodni kraj, sa željom za dodatnim usavršavanjem.

- Studirao sam Medicinski fakultet u Beogradu, nakon čega sam obavio pripravnički na Institutu za kardiovaskularne bolesti Dedinje. Nakon toga sam poželeo da nastavim se baviti tom granom medicine i odlučio se za specijalizaciju iz kardiohirurgije u čačanskoj bolnici - kaže za RINU Ljubomir.

Foto: RINA

 

On dodaje da je kao i većina njegovih kolega imao mnoge ponude, i to jako primamljive, da ode iz Srbije u inostranstvo, međutim nikad ih nije uzeo u obzir. Želeo je da ostane u svojoj zemlji, a ubrzo potom odlučio i da se iz Beograda vrati u rodni kraj.

- Rodom sam iz Arilja i izuzetno sam vezan za moje mesto, Čačak je kao veći grad koji je blizu pružio mi sjajnu šansu za dalje napredovanje. Radujem se svemu što dolazi, u bolnici već ima nekoliko mladih kolega sa fakulteta koji su takođe na specijalizaciji. Zadovoljan sam i ponuđenim uslovima, do sada sam radio kao volonter - kaže ovaj mladi doktor.

Ako je suditi po Ljubomiru, koji je zaista jedan svetli primer srpske omladine, bolnica u Čačku za koju godinu dobiće vrhunskog kardiohirurga, ali pre svega jednog dobrog, vrednog i skromnog mladog čoveka koji je odlučio da se stavi u službu ljudi iz unutrašnjosti Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Tramp će pregaziti Kamalu! Potpredsednica Amerike se izblamirala pred celom nacijom
Izbori u SAD

Tramp će pregaziti Kamalu! Potpredsednica Amerike se izblamirala pred celom nacijom

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp pregaziće svoju demokratsku rivalku Kamalu Haris na predstojećoj debati 10. septembra, a verovatno i na izborima u novembru. To je ocena većine američkih stručnjaka nakon prvog intervjua Harisove otkako joj je predsednik Džo Bajden prepustio predsedničku nominaciju, u kojem je delovala nervozno, nesigurno i neodlučno, te nije uspela da odgovori na goruća pitanja u zemlji.

02.09.2024

18:00

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija