• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/PR

14.09.2024

09:00

Nagrade vredne 1.300.000 dinara za paraolimpijske šampione od Super Vera

Jelena Bekvalac

Društvo

Nagrade vredne 1.300.000 dinara za paraolimpijske šampione od Super Vera

Podeli vest

Kompanija Veropoulos, dugogodišnji sponzor Paraolimpijskog tima Srbije, nagradila je osvajače medalja sa Paraolimpijskih igara u Parizu vaučerima u vrednosti od 1.300.000 dinara za kupovinu u Super Veru.

- Ovim gestom želeli smo da izrazimo svoje duboko divljenje prema izuzetnim sportistima, koji su pre svega sjajni i inspirativni ljudi. Kao dugogodišnji sponzori Paraolimpijskog komiteta Srbije, izuzetno smo srećni što u kontinuitetu možemo da podržavamo naše paraolimpijce i radujemo se njihovim vrhunskim sportskim rezultatima, koji su ih i doveli do Pariza. Verujemo da će se niz lepih vesti sa takmičenja širom sveta nastaviti. Ipak je reprezentacija Srbije puna fenomenalnih sportista -  izjavili su iz kompanije Veropoulos.

Foto: Foto: Jelena Bekvalac

Nada Matić

 

Foto:  

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović, istakao je da su naši sportisti uvek imali veliku podršku države. Pored toga da je kompanija Veropoulos, godinama u kontinuitetu sponzor Paraolimpijskog komiteta, kao i to da je uočila značaj dragocenosti podrške još u godinama kada niko drugi to nije prepoznao. "Zahvalni smo im na tome što su svih ovih godina uz nas," zaključio je Mićović.

Foto: Foto: Jelena Bekvalac

Nebojša Đurić

 

 

Ako niste ispratili sva dešavanja na Paraolimpijskim igrama u Parizu 2024, možete pogledati našu retrospektivu dešavanja na linku: https://www.supervero.rs/uspesni-nastupi-srpskih-paraolimpijaca-u-parizu-2024/

Foto: Foto: Jelena Bekvalac

Željko Dimitrijević

 

Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Parizu osvojila šest medalja – jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane.

Foto: Foto: Jelena Bekvalac

Maja Kosić Vučković, Dragan Ristić

 

Zlatnu medalju za Srbiju osvojio je strelac Dragan Ristić, i to u disciplini pucanja iz vazdušne puške sa 50 metara u ležećem stavu. Ristić je već bio osvajač dva zlata na prethodnim Paraolimpijskim igrama u Tokiju, čime je još jednom potvrdio svoj status jednog od najboljih sportista Srbije.

Foto: Foto: Jelena Bekvalac

Borislava Perić Ranković

 

 

Paraolimpijski tim Srbije se takođe okitio sa tri srebrne medalje. Dve je osvojila parastoniserka Borislava Perić-Ranković, i to u individualnoj konkurenciji i u dublu sa Nadom Matić. Borislavi je ovo neverovatna sedma medalja sa ovog najznačajnijeg sportskog događaja, a prethodno je osvojila tri srebra, dve bronze i jedno zlato. Treću srebrnu medalju doneo je paratletičar Nebojša Đurić u bacanju kugle.

Foto: Foto: Jelena Bekvalac

Dragan Ristić

 

 

Bronzane medalje za Srbiju osvojili su parastoniser Mitar Palikuća i bacač čunja Željko Dimitrijević, koji je time došao do svog četvrtog paraolimpijskog odličja, nakon dva zlata i srebra iz Londona, Rija i Tokija..

Foto: Foto: Jelena Bekvalac

Mitar Palikuća

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zvezda uigrava pojačanja za Ligu šampiona
Crvena zvezda

Zvezda uigrava pojačanja za Ligu šampiona

Crvena zvezda predstavlja pojačanja i uigrava tim za početak Lige šampiona! Srpski prvak večeras (subota 20.00, Arena 1 premijum) dočekuje kruševački Napredak u 8. kolu Superlige, a prema svim najavama, očekuje se da na terenu budu novajlije Silas Katompa Mvumpa (25), Rade Krunić (30), ali i povratnik Nemanja Radonjić (28).

14.09.2024

07:13

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!
Srbija

I u Čačku preventivni pregledi u nedelju!

U okviru akcije preventivnih pregleda koji se svakog vikenda održavaju u većini zdravstvenih ustanova u Srbiji, u Čačku će u nedelju primati pacijente lekari Opšte bolnice i Doma zdravlja.

13.09.2024

15:45