• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

12.10.2024

14:18

Heroj Čačka! Filip je nagrađen sa 200.000 dinara zbog spasavanja povređenog mladića, a pun iznos je preusmerio za lečenje male Nađe

RINA

Društvo

Heroj Čačka! Filip je nagrađen sa 200.000 dinara zbog spasavanja povređenog mladića, a pun iznos je preusmerio za lečenje male Nađe

Podeli vest

Kada se krajem maja vraćao sa lekarske kontrole iz Beograda za rodni Čačak, Filip Veličković inače zamenik komandanta drugog voda Civilne zaštite, nije se nadao da će taj dan zauvek mu biti urezan u pamćenju.

Naime, on je bio među prvima koji je nalateo na saobraćajnu nezgodu kod Obrenovca, ugledao je momka koji krvari i sa svojim, plavim i službenim rancem odmah je pritrčao da pomogne.

- Krajem maja vraćao sam se iz Beograda sa kontrole nakon operacije očiju. Kako smo se približili naplatnoj rampi u Obrenovcu video sam ispred nas jeziv prizor. Smrskana vozila i mladića koji leži u lokvi krvi, shvatio sam da ima povrede glave - rekao je Veličković.

Kako dodaje, bez razmišljanja je izašao iz auta sa takozvanim "plavim" rancem u rukama, koji poseduje kao pripadnik Civilne zaštite.

- Pregledao sam povređenog mladića da li ima povrede, zaustavio krvarenje i držao ga budnim dok nije stigla hitna pomoć - kazao je za RINU Filip.

Za ovaj humani čin Filip je od grada Čačka nagrađen sa 200 hiljada dinara, ipak kako kaže najveća nagrada mu je saznanje da je pomogao povređenom mladiću.

Foto: RINA

 

Ali, Filip je ponovo pokazao da zaista ima veliko srce.

- Hvala gradu i gradonačelniku Todoroviću, što su me nagradili, ali onog trenutka kada sam obavešten o tome znao sam gde će taj novac završiti. Osetio sam potrebu da pomognem i odlučio sam da sva sredstva preusmerim za lečenje naše male sugrađanke Nađe Marković koja boluje od bulozne epidermolize (dete leptir) - poručio je Filip Veličković.

Priča kako je cela njegova porodica često prebacivala novac za lečenje male Nađe.

- Smatram da će njoj ta sredstva biti potrebnija. To sam uradio po svojoj želji i volji ali i božijoj pravdi - poručio je Filip.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)
Live TV

Amerika i Srbija potpisale istorijski važan ugovor! SAD vidi našu zemlju kao lidera u regionu! (VIDEO)

U proteklih 10 godina Srbija je sprovela 10 reformi koje su nas je dovele do stabilne ekonomije, a na kraju i do toga da naša zemlja prvi put u istoriji dobije investicioni rejting. Cilj je da prosečna plata bude 1400 evra, a prosečna penzija 600 evra. O potpisivanju energetskog ugovora u "Info jutru" govorili su ekonomista Mihajlo Rabrenović i Zoran Milosavljević sa Instituta političkih studija.

12.10.2024

10:36

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Đoković u finalu Šangaja! Srbin posle rovovske borbe savladao Frica!
Tenis

Đoković u finalu Šangaja! Srbin posle rovovske borbe savladao Frica!

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Amerikanca Tejlora Frica u dva seta - 2:0 (6:4, 6:6 (8:6)) u polufinalu mastersa u Šangaju. Naš velikan je ovim trijumfom zakazao finale sa italijanskim teniserom Janikom Sinerom, a taj meč zakazan je za sutra, od 10.30 časova po srednjeevropskom vremenu.

12.10.2024

15:07

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka