• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

15.10.2024

13:33

Stigle mlade nade: Potpisani ugovori sa prvom generacijom budućih pilota Er Srbije

Er Srbija

Društvo

Stigle mlade nade: Potpisani ugovori sa prvom generacijom budućih pilota Er Srbije

Podeli vest

Er Srbija je danas potpisala ugovore sa deset perspektivnih mladih pilotkinja i pilota koji će se u narednom periodu obučavati u Vazduhoplovnoj akademiji i posle završetka školovanja potencijalno biti angažovani u srpskoj nacionalnoj avio-kompaniji.

Na taj način, zvanično je pokrenut pilotski kadetski program koji zajednički realizuju Vazduhoplovna akademija i Er Srbija, a koji predviđa školovanje deset kandidata tokom školske 2024/2025. godine za potrebe nacionalne avio-kompanije Republike Srbije.

„Naša kompanija nastoji da zajedno sa Vazduhoplovnom akademijom, jednom od najvažnijih obrazovnih institucija u oblasti avijacije u Srbiji, kreira bolje uslove za mlade profesionalce i doprinese razvoju srpskog vazduhoplovstva. Pilotski kadetski program koji smo zajednički pokrenuli daje nam priliku da potencijalno angažujemo perspektivne pilotkinje i pilote odmah po završetku školovanja. Verujemo da će nam taj kadetski program omogućiti da osiguramo kvalitetan i visoko kvalifikovan letački kadar za budućnost, a mladim pilotima biti jedinstvena prilika da se odmah po završetku Akademije zaposle u nacionalnoj avio-kompaniji svoje zemlje, odnosno da kroz vrhunske treninge, obuke na najsavremenijim simulatorima i uz kontinuiranu podršku starijih i iskusnijih koleginica i kolega, dobiju najkvalitetniju moguću nadogradnju osnovnog pilotskog obrazovanja. Raduje nas što je prvih deset potencijalno novih kolega potpisalo ugovore i pridružilo se kadetskom programu“, izjavio je Jirži Marek, generalni direktor Er Srbije.

Foto: Er Srbija

 

Učešćem u kadetskom programu, mladi piloti dobijaju priliku da uz savremenu vazduhoplovnu obuku, po završetku programa, dobiju i potencijalno zaposlenje, a Er Srbija mogućnost da letačku posadu osnaži kandidatima koji su selektovani u ranoj fazi obrazovanja, odnosno praćeni i obučavani u skladu sa visokim standardima koje propisuju Vazduhoplovna akademija i nacionalna avio-kompanija. Školovanjem pilota kroz kadetski program Er Srbija se vratila modelu koji dokazano daje rezultate, a podrazumeva da institucija vodi mladu osobu od prvih koraka letenja do zaposlenja.

Foto: Er Srbija

 

Goran Cvijović, direktor Vazduhoplovne akademije, u ime profesora i instruktora Vazduhoplovne akademije izrazio je zadovoljstvo činjenicom da će srpska nacionalna avio-kompanija ponovo, posle nekoliko decenija, školovati svoje pilote u Nacionalnom vazduhoplovnom trening centru. „Poverenje koje nam je Er Srbija poklonila potvrđuje kvalitet modela školovanja profesionalnih pilota koji smo razvili poslednjih godina kroz integraciju pilotske obuke i formalnog strukovnog obrazovanja. Posebno nas raduje to što će Er Srbijini kadeti čije školovanje danas počinje, osim pilotske dozvole, steći i diplomu strukovnih inženjera, na studijskom programu "Strukovni inženjer vazdušnog saobraćaja", rekao je Cvijović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zvanično! Fener oslabljen dočekuje Zvezdu!
Crvena zvezda

Zvanično! Fener oslabljen dočekuje Zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde večeras od 19:45 gostuju ekipi Fenerbahčea u okviru 3. kola Evrolge, a turski predstavnik biće oslabljen neigranjem Tarika Biberovića. On i Elajdža Brajant dobili su, pored novčane kazne, i po jednu utakmicu suspenzije, zvanično je potvrđeno.

15.10.2024

15:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi
Nauka

Istraživači napravili "Al naučnika": Evo šta sve on može da radi

Da li nauka može biti potpuno automatizovana? Tim istraživača specijalizovanih za mašinsko učenje je pokušao da to otkrije. „AI naučnik“, koga je stvorio tim tokijske kompanije Sakana AI i laboratorija u Kanadi i Velikoj Britaniji, može da istražuje čitajući postojeću literaturu o nekom problemu, da formuliše hipotezu, isproba nove mogućnosti i napiše naučni rad. „AI naučnik“ može čak i da uradi recenziju sopstvenog rada, piše Nature.

15.10.2024

14:36