• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.10.2024

11:20

Ministri Srbije i RS: Naša zajednička budućnost ima čvrste temelje!

Dušan Veljović

Društvo

Ministri Srbije i RS: Naša zajednička budućnost ima čvrste temelje!

Podeli vest

Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen da prati stanje, predlaže mere i učestvuje u koordinaciji aktivnosti u oblasti odnosa Republike Srbije sa dijasporom i Zlatan Кlokić, ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju u Vladi Republike Srpske otvorili su Vrnjačkoj Banji manifestaciju „Svi zajedno, za jaču Srbiju“ koja je okupila 120 dece iz Republike Srpske, starosti od 10 do 15 godina, koja će pored sportskih nadmetanja, igre i druženja sa svojim vršnjacima iz Srbije, imati priliku da upoznaju i neke od sportskih asova iz Srbije i Republike Srpske.

- Osim sportskih aktivnosti, ovaj događaj je i prilika da se upoznate sa tradicijom i kulturom ovog kraja, da se još snažnije povežete sa svojom maticom, jer, kao što svi dobro znamo, mi smo jedan narod. Кao što često volim da kažem, Drina nije granica koja nas razdvaja, već kičma koja nas spaja. Naše veze sa Republikom Srpskom su duboke i neraskidive, i ovo okupljanje je još jedan korak ka jačanju tih veza - rekao je ministar Milićević i dodao da je ova manifestacija je deo šire saradnje između Srbije i Republike Srpske, utemeljene Memorandumom o saradnji, potpisanim na Svesrpskom saboru, u prisustvu predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, sa ciljem jačanja veza između dijaspore i matice.

Foto: Dušan Veljović

 

- Naša zajednička budućnost ima čvrste temelje i, kako je istaknuto u nedavno usvojenoj Deklaraciji, niko neće moći da prekine te veze ukoliko ostanemo jedinstveni i složni u ostvarenju naših zajedničkih ciljeva. Uvek smo bili jaki onoliko koliko smo jedinstveni - zaključio je ministar.

Ministar Кlokić je rekao da su se Republika Srpska i Republika Srbija uvek zajedno radovale svim sportskim uspesima, da su se sportske pobede podjednako slavile na ulicama i trgovima i poručio učesnicima manifestacije da je ona prilika za izgradnju prijateljstava sa svojim vršnjacima koja će u budućnosti izgraditi jedinstvo koje nam je potrebno kako bi svi zajedno opstali. On je pozvao i decu iz Srbije da posete Republiku Srpsku i da je upoznaju od Trebinja do Novog Grada. Svoje izlaganje je zaključio porukom jedinstva – Republika Srpska je uvek uz Republiku Srbiju, kao što je Republika Srbija uvek uz Republiku Srpsku.

Foto: Dušan Veljović

 

 

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja je zahvalio kabinetu ministra Milićevića na inicijativi da se ova manifestacija održi upravo u Vrnjačkoj Banji, jer se kroz nju promovišu i ciljevi za koje se Vlada Republike Srbije zalaže, kao što su jačanje veza između Republike Srbije i Republike Srpske i očuvanje zajedničkih vrednosti, kulturnog nasleđa, jezika i tradicije.

Nakon svečanog otvaranja, u sali Osnovne škole „Bane Milenković“ u Novom Selu ministri Milićević i Кlokić, predstavnici lokalne samouprave, kao i proslavljeni sportski asovi poput Vladimira Petrovića Pižona, Boška Đurovskog, Davora Štefaneka, Ratka Nikolića, Dragomira Vujkovića, Tadije Кačara, Mirka Puzovića, Mirka Pavlovića, Gorana Marinkovića, Nina Došena, sportista iz Republike Srpske i drugih odigrali su revijalnu fudbalsku utakmicu sa decom koja učestvuju na manifestaciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija