• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.10.2024

13:05

Stiže minus! Očekuje nas drastični pad temperature, a evo kada se olujni vetar vraća na velika vrata

Tanjug/Strahinja Aćimović

Društvo

Stiže minus! Očekuje nas drastični pad temperature, a evo kada se olujni vetar vraća na velika vrata

Podeli vest

Nastavlja se period suvog i stabilnog vremena uz hladna, mestimično i maglovita jutra, sa slabim prizemnim mrazom, uglavnom u mestima južno od Save i Dunava, dok će u Vojvodini biti ređa pojava. Početkom naredne sedmice slab mraz na 2 metra visine, intenziteta od -2 do 0 °S, očekuje se ponegde na jugu i jugoistoku Srbije.

U Srbiji će sutra jutro biti vedro i hladno, a po kotlinama, nizijama i visoravnima ponegde se očekuju magla i slab prizemni mraz, dok će tokom dana biti pretežno sunčano, uz umeren i jak jugoistočni vetar, koji će posle podne oslabiti, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U kosavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine, posle podne u slabljenju, dok će u ostalim krajevima duvati slab do umeren vetar promenljivog smera.

Najniža temperatura biće od 0 do deset stepeni, a najviša od 16 do 19 stepeni.

Foto: Pexels

 

U Beogradu će jutro biti vedro i hladno, a tokom dana pretežno sunčano uz umeren jugoistočni vetar, koji će posle podne biti u slabljenju. Najniža temperatura će biti oko osam, a najviša oko 19 stepeni.

Što se tiče izgleda za narednih sedam dana, jutra će biti hladna, mestimično i maglovita sa slabim prizemnim mrazom, a početkom naredne sedmice na jugu i jugoistoku Srbije ponegde i sa slabim mrazom na dva metra visine. 

U tom periodu biće pretežno sunčano sa najvišom temperaturom u granicama proseka za ovaj period godine, u većini mesta od 16 do 22 stepena, a najtopliji dan biće utorak. 

Od petka u kosavskom području jugoistočni vetar ponovo će biti u pojačanju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Bitka za ključnu državu, svi primetili nešto čudno u njihovom ponašanju! Kamala i Tramp održali mitinge u Mičigenu! (VIDEO)
Planeta

Bitka za ključnu državu, svi primetili nešto čudno u njihovom ponašanju! Kamala i Tramp održali mitinge u Mičigenu! (VIDEO)

Potpredsednica SAD i demokratska predsednička kandidatkinja Kamala Haris i republikanski kandidat Donald Tramp istovremeno su održali mitinge u Mičigenu, nastojeći da pridobiju odlučujućih 15 elektorskih glasova, a na mrežama su se odmah pojavili komentri o njihovom ponašanju na bini - Kamala je nekima delovala pripito, dok je Tramp bezvoljnu zurio u publiku.

19.10.2024

13:49

Drama u Americi! "Niko neće preživeti!"
Planeta

Drama u Americi! "Niko neće preživeti!"

Avio-kompanija Delta erlajns suočila se sa ozbiljnom pretnjom nakon što se na mreži Iks pojavila objava u kojoj se tvrdi da su u pet njenih aviona postavljene bombe, uz upozorenje da "niko neće preživeti".

19.10.2024

13:22

Moćna strana vojska ušla u Rusiju i uskoro kreće na front, snimci šokirali svet! Kijev u panici poslao poruku! (VIDEO)
Planeta

Moćna strana vojska ušla u Rusiju i uskoro kreće na front, snimci šokirali svet! Kijev u panici poslao poruku! (VIDEO)

Načelnik Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine (GUR) Kirilo Budanov izjavio je danas da se trenutno oko 11.000 vojnika iz Severne Koreje obučava se u istočnoj Rusiji da počnu da ratuju protiv Ukrajine već u novembru. U međuvremenu, na društvenim mrežama pojavili su se snimci severnokorejskih vojnika u ruskoj bazi na istoku zemlje.

19.10.2024

10:40

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija