• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

21.10.2024

17:04

Nebojša Bakarec: Opljačkano 619 miliona evra - Đilas zadovoljan!

Nikola Babić

Kolumne

Nebojša Bakarec: Opljačkano 619 miliona evra - Đilas zadovoljan!

Podeli vest

Najnovija kolumna narodnog poslanika Nebojše Bakareca.

Dragan Đilas, tajkun, predsednik SSP, antievropske, ksenofobične stranke, čovek koga su do sada napustile sve četiri životne partnerke, pa čak i pas i mačka, zaludan piše tekstove za propalu Šolakovu novinu NOVA i njen sajt. Zgubidan. Osnovna teza Đilasa u tekstu pod nazivom – „Sa Vučićem Srbija je kolonija i to ne jedne nego više država“ je komična i rezultat je nove boljke od koje je oboleo Đilas – ksenofobije- straha od stranaca. Đilasova teza je da je za Srbiju loše to što dobro sarađuje sa svim zemljama sveta, pogotovo onim najmoćnijim – SAD, Kinom, EU, Rusijom, Turskom, Emiratima itd., jer to po Đilasu, Srbiju čini kolonijom tih zemalja. Sa stanovišta razuma, logike i ekonomije ta Đilasova teza je slaboumna i naravno netačna. Kako je moguće da jedna zemlja u istom trenutku bude kolonija ovako suprotstavljenih sila? Naravno, nije moguće. Đilas prvo iznese lažan podatak, pa onda ponavlja mantru „stranac taj i taj zadovoljan“. U suštini Đilas optužuje predsednika Vučića da je uspeo da potkupi sledeće zemlje, njihove lidere ili ambasadore (ovim redom u tekstu) - SAD, Francusku, Nemačku, Kinu, UAE, Rusiju, Tursku i Mađarsku, i sledeće lidere ili ambasadore tih zemalja – Hila, Makrona, Šolca, Sija, Muhameda bin Zajed Al Nahjana, Putina, Erdogana i Orbana!?! Da je Vučić zaista ovo uspeo da uradi, to bi značilo da je on najmoćniji čovek na planeti i da je Srbija najveća sila na planeti.

Foto: Informer

 

Foto: Informer

 

Naravno, ova Đilasova teza je samo balon koji je već pukao. Indikativno je da Đilas nabraja sve lidere država, osim lidera SAD, Bajdena, već umesto njega vređa ambasadora SAD, Hila, koga je i ranije vređao. Što se Đilas nije isprsio i naveo i Bajdenovo ime? Radi Đilasova guza ko meduza! Postavlja se pitanje kada su Đilas i SSP, postali tako ksenofobični antievropejci, antiamerikanci? Setimo se da Đilas od 2020. godine napada i vređa predstavnike EU i EU Parlamenta, i američke ambasadore. Danas je cela antisrpska opozicija, istovremeno i antievropska i antiamerička i antiruska i antikineska. Opozicija i Đilas, godinama vređaju američke ambasadore Entonija Godfrija i Kristrofera Hila, vređaju predstavnike EU i protive se politici EU, npr. po pitanju energetike, rudarstva, litijuma, baterija itd. Đilas je ambasadora Godfrija nazivao ugostiteljem, kelnerom, a ambasadra Hila je nedavno optužio da je na Vučićevom platnom spisku!?!

Foto: Informer

 

Đilas bez argumenata ponavlja svoju presnu laž kako je sve u Srbiji crno, kako je zemlja ekonomski propala, kako je postala kolonija!?! (SAD, EU, Kine i Rusije). Ako je istina to što priča Đilas, zbog čega je onda Srbija, od strane jedne od najkredibilnijih agencija za kreditni rejting - Standard and Poor's (S&P) dobila „Investicioni rejting“ (IG-Investment Grade)? Da nije Vučić i ovu svetsku agenciju stavio na svoj platni spisak? Da podsetim Đilasa, da je ovaj istorijski ekonomski rejting Srbije, priznanje sveta uspešnoj ekonomiji Srbije. U doba kada je vladao Đilas, kreditni rejting Srbije je bio za tri stepena niži, te 2012. godine, i bio je na istorijski najnižem nivou. Danas je na istorijski najvišem nivou. Ako je istina to što priča Đilas, zbog čega je prosečna zarada u Srbiji 2012. u vreme vlasti Đilasa bila 366 evra, a sada je 855 evra?  Ako je istina to što priča Đilas, zbog čega je na kraju vlasti Đilasa i DS, stopa rasta BDP bila katastrofalna tj. negativna „-0,7%, a sada rast BDP u drugom kvartalu 2024., iznosi  fantastičnih +4,2%? Ako je istina to što priča Đilas, zbog čega je nezaposlenoast u doba Đilasove vlasti bila 26%, a sada je samo 9%? Ako je istina to što priča Đilas, zbog čega je Đilasova DS vlast otpustila 500.000 građana, a Vučićeva vlast zaposlila 500.000 građana? Da Đilas ne doživi srčani udar, ovde ću se zaustaviti sa pitanjima.

Foto: Informer

 

U doba vlasti Đilasa i DS, Srbija nije bila samo kolonija zapada, već kloaka, kanalizacija u koju su je pretvorile vlasti do 2012. godine. Hajde da sada obrnemo Đilasov stil pisanja i mantru koju ponavlja, protiv Đilasa!

Dragan Đilas je od 2004. do 2013. „zaradio“ 619 miliona evra, dok je obavljao 3 državne funkcije: Direktor kancelarije bivšeg predsednika Borisa Tadića, ministar za NIP, gradonačelnik Beograda. 

Đilas zadovoljan! 

Kada je smenjen sa mesta gradonačelnika, ustanovljeno je da je Đilas ostavio kumulativni dug gradu Beogradu u iznosu od 1,18 milijardi evra. Đilas nikada nije za odgovarao za ovo.

Đilas zadovoljan!

U doba vlasti Đilasa prosečna zarada u Srbiji je bila bednih 366 evra, dok je Đilas „zaradio“ 619 miliona evra!  

 

Đilas zadovoljan!

 

U doba vlasti Đilasa, on i DS su otpustili 500.000 građana, dok je Đilas „zaradio“ 619 miliona evra!  

 

Đilas zadovoljan!

 

U julu 2019. je ministar policije potvrdio da se protiv Đilasovih direktora i direktora marketinga RTS vodi istraga zbog sumnje da su umešani u pljačku RTS. Istraga se nije vodila protiv Đilasa.

 

Đilas zadovoljan!

 

Đilas je za potrebe svog sramnog rialitija „Veliki brat“ 2006. godine, uzurpirao dečiju ustanovu „Pionirski grad“ gde je bespravno izgradio „kuću Velikog brata“, objekat gde je sniman sramni rialiti. Posle snimanja, objekat je napušten i predstavlja opasnost po okolinu, posebno po decu koja idu u „Pionirski grad“. Istraga se vodila protiv mnogih lica, ali ne i Đilasa.

 

Đilas zadovoljan!

 

Dragan Đilas je povezan sa tri kriminalca - Vladimirom Jovanovićem,  Milutinom Bakićem i Milanom Dabovićem. Sva trojica su hapšena i osuđivana, ali ne i Đilas.

 

Đilas zadovoljan!

 

Pedeset Đilasovih saradnika je tokom godina hapšeno i optuživano za najteža krivična dela: Aleksandar Bijelić, Zvonimir Nikezić, Bojan Milić, Aleksandar Stamenković, Nenad Milenković, Dejan Čokić, Vojislav Janošević, Danilo Bašić, Marko Blagojević, Jovan Stojanović, Milica Đuričić Janjić, Mirjana Katanić, Aleksandra Danka Šotra, Slobodan Stević, Elizabeta Troha, Radovan Drača, Slavko Božić, Nada Ćubić, Mile Zekić, Miroslav Lazović, Livius Bunda, Dušan Jović i Pavle Životić, Slobodan Jakšić, Bojan Anđelković, Mirjana Ivanović, Živko Radojičić i Dušan Mandrapa, Miša Marković i Dejan Miljković, Petar Racković, Aleksandar Karanović, Radisav Dabetić i Vladimir Garić, D.T. ,odgovorno lice opštine Mladenovac, M.C., odgovorno lice SKN Mladenovac i J.M., službeno lice u upravi opštine, Nebojša Ćeran, Ljubiša Nekić, Saša Radanović, Zoran Živković, Branko Vuković, Zoran Marković, Gvozden Radivojčević, Jovan Milivojević, Rade Spasić, Svetlana Spasenović, Dejan Radojević itd. Svi ovi Đilasovi saradnici su hapšeni, ali ne i Đilas!

 

Đilas zadovoljan!

 

Đilas je 6.12.2014. bio vinovnik porodičnog nasilja. Mеdiji su izvеstili da je Đilas fizički napao bivšu suprugu i njеne roditеlje, pеnzionеre. Oni su 7.12.2014. dali potrеsnе izjave u MUP Vračar. Đilas nikada nije odgovarao za ovo porodično nasilje.

 

Đilas zadovoljan!

 

Bivši Đilasov potpredsednik SSP, poslanik Dejan Bulatović svedočio je u medijima kako je Dragan Đilas u leto 2021. krvnički pretukao svog psa, na Bulatovićevom imanju u selu Batrovci. Đilas nikada nije odgovarao za nasilje nad svojim psom.

 

Đilas zadovoljan!

 

 

 

Danas se u Srbiji živi tri puta bolje nego u doba Đilasa. Plate i penzije su tri puta veće. Srbija ima „Investicioni rejting“. Izgrađeno je deset puta više puteva nego u Đilasovo doba. Izgrađeno je sto puta više pruga nego u Đilasovo doba. Gradi se metro, najavljivan još u Đilasovo doba, ali nikada započet u Đilasovo doba.

 

Narod zadovoljan! Vučić zadovoljan!

 

Đilas nezadovoljan!

 

Autor je poslanik i član predsedništva SNS

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija