• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.07.2020

12:23

ALO, BRE, EKSTREMISTI U POKUŠAJU! Stefana Miladinović "oduvala" elitiste: Jasno je da ste vi kamen u cipeli Srbije!

Politika

ALO, BRE, EKSTREMISTI U POKUŠAJU! Stefana Miladinović "oduvala" elitiste: Jasno je da ste vi kamen u cipeli Srbije!

Podeli vest

Alo, bre, elitisti u pokušaju, vi koji ne prihvatate sud većine, vi koji smatrate da vam je samim postojanjem dato pravo da mislite u ime svih nas i da je istina samo ono u šta vi verujete, ili priželjkujete, dosta je, piše bivša poslanica SPS Stefana Miladinović čiji tekst prenosimo u celosti:


Nemate nasledno pravo da vladate, niste rođeni da vodite, nemate kapacitet za to. Niste jednakiji, daleko da ste najpametniji i danas je, više nego ikad, jasno da ste vi kamen u cipeli Srbije.

Podstrekavanje na nasilje, pozivanje na "objektivno izveštavanje" i podmuklo urušavanje države pod parolom "jedan čovek kriv za sve" generiše samo podele, ogromne podele u društvu. A prvo što bi trebalo da znate, jer ste "učenjaci", jeste da je u naš DNK utkan bunt, podele i negacija i da se to može iskoreniti samo drugačijim pristupom. Vazda smo se kroz istoriju polarizovali na naše i njine, kako kažu pored Morave, koju je, sigurna sam, retko ko od vas i doživeo.

Nije dovoljno okačiti bedž "građanska opcija", sedeti u udobnim foteljama (u saloncima "kruga dvojke"), na Twitteru hejtovati, a kroz live uključenja soliti pamet. Ta opcija, kojoj tako nesrećno želite da pripadate, podrazumeva najpre da poznajete svoj narod, zahteva viziju, samokontrolu, objektivnost, spremnost da se razgovara i isključuje lične frustracije kao polaznu osnovu za sud.

Dozvolite, bre, ljudima da iznesu svoje mišljenje, podršku ili negodovanje, bez vašeg uplitanja, bez vaših analiza i ocena, provera autentičnosti i teorija o pripadnosti. Uništavate svaku mogućnost da se bilo ko od nas izrazi, a da mu se ne nalepi etika za ili protiv nekoga i nečega. Gušite nas svojim frustracijama skrivajući se iza demokratskih principa koje, dokazalo se, duboko prezirete i izveštaja nezavisnih organizacija, i to onih čiji se rezultati, kao i vaši, mere isključivo presklipingom, "nezavisnim", podrazumeva se. 

Vaša baza, temelj vaše "objektivnosti" i "kredibiliteta" je mržnja, a mržnja generiše nasilje. Kredibilitet i poštovanje minorne manjine bazirate na negacijji svega što se uradi, a nije vaš rezultat! Tako bi da vodite držvavu? Tako bi da menjate društvo? Istom negacijom i emocijom koja može biti okidač za nasilje? Imate li trunku savesti? Odgovornost jasno da nemate, jer je i ne želite. Da ste je ikada i hteli, bili bi deo političkog sistema, učestvovali na izborima, pobedili i preuzeli odgovornost za svoje postupke i propuste! Ovako je lakše, zar ne?! Uvek nezavisni, i doskora uvek dovoljno blizu vlasti da zadovoljite sopstvene sujete i okoristite se izvan reflektora, ostavljajući za sobom patrljke političkih opcija za koje ste radili. 

Sram vas bilo! 

Ostavite vaše highlights za kantri klubove kojima pripadate. Držite se tog kružoka, štetu ste već napravili.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)
Live TV

Opozicija hoće da etiketira narod koji je glasao za nju kao genocidan! Srbija je postala problem od 2012. jer smo počeli da pričamo o svojim žrtvama! (VIDEO)

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta najavio je da bi deo opozicije mogao da donese alternativnu deklaraciju posvećenu obeležavanju navodnog genocida u Srebrenici. Lazović je osudio održavanje sednice Skupštine Srbije 11. jula jer je, kako kaže, to dan kada se obeležava sećanje na događaje u Srebrenici, a ne trenutak za usvajanje Svesrpske deklaracije. Na ovu šokantnu najavu reagovao je gost "Info jutra" publicista Darko Zlojutro.

05.07.2024

10:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija