• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.02.2021

17:39

I CNN BRUJI O SRBIJI! "ONI IMAJU FANTASTIČAN REZULTAT"! Još jedan svetski medij hvali našu zemlju, u program uživo se uključila i premijerka Brnabić! /VIDEO/

Politika

I CNN BRUJI O SRBIJI! "ONI IMAJU FANTASTIČAN REZULTAT"! Još jedan svetski medij hvali našu zemlju, u program uživo se uključila i premijerka Brnabić! /VIDEO/

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić dala je danas intervju, putem video-poziva, za CNN u kojem je govorila o odlučnoj borbi Srbije protiv koronavirusa i nabavci vakcina

Voditeljka CNN istakla je da je Srbija druga u Evropi, odmah posle Velike Britanije, po broju vakcinisanih građana, a da je Vlada obezbedila čak tri vrste vakcina kako bi građani imali izbor koju vakcinu da prime.

Navela je i da Srbija beleži fantastične rezultate, a na samom početku razgovora, voditeljka je i čestitala premijerki Ani Brnabić na sjajnim uspesima koje beleži Srbija kada je reč o nabavci vakcina.

- Hvala vam, moram da kažem da smo odmah doneli odluku da krenemo u nabavku vakcina koje su odobrene za upotrebu. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je imao veliku podršku Vlade i mene. Počeli smo da pregovaramo sa različitim proizvođačima i da probamo da nabavimo veliku količinu vakcina što pre je moguće. Mi smo jedna od prvih zemalja, posle Velike Britanije, koja je potpisala ugovor sa Fajzerom, i koja je prvu količiunu dobila u decembru. Takođe, jedan od prvih zemalja koja je potpisala ugovor sa Sinofarmom. Vakcinacija nam je prioritet i građani su nam prioritet - rekla je premijerka.

Ona je dodala da je i digitalni sistem prijave urađen jednostavno, kako bi olakšao sam proces prijavljivanja građana za vakcinaciju.

- Odlučili smo se za onlajn prijavu, koja je pojednostavljena kako bi građani što pre mogli da se prijave i nakon toga da prime vakicnu.

Premijerka Brnabić je podvukla to da je vakcinacija prva mera u spašavanju ljudskih života.

- Vakcinacija je broj jedan kada je reč o spašavanju ljudskih života, i to nema veze sa politikimo. Zato smo počeli da pregovaramo sa svim proizvođačima, Kovaks, Fajzerom, Sinofarmom. Vakcine su bezbedne i efikasne, a to nam je jedino bitno, da naši građani budu sigurni. Radimo sve što je u našoj moći kako bi građani stekli imunitet i da bi ekonomija i život što pre mogli da se vrate u normalu - dodala je Brnabić.

Za kraj je istakla da je sinoć stiglo još 500.000 doza ruske vakcine i da uskoro stiže i Astra Zeneka.

- Trudimo se da što pre pobedimo koronu. Sinoć nam je stigao avion iz Rusije sa 500.000 doza kineske vakcine, a uskoro nam stiže i Astra Zeneka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kasandra

pre 3 godine

Kad te CNN pohvali, onda znaš da si postigao sve u životu.

Sumadinac

pre 3 godine

Sta reci Kompliment Vucicu i vladi zivim na zapadu ovde nase EU vlade nemaju jos pravo resenje o nabavci Vakcina a kamoli o ponovnoj normalizaciji zivota . Pitpuno zakazali svaca izmecu Drzava bolje receno totalni haos u EU.

koki

pre 3 godine

Je l' moze neko da joj objasni da se ne snima nikada odozdo.

sledeća vest

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija