• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.06.2021

12:41

MLADIĆ SUTRA NEĆE BITI SAM NA IZRICANJU PRESUDE! Sin generala otkriva šta će se sutra desiti u Haškom tribunalu!

Politika

MLADIĆ SUTRA NEĆE BITI SAM NA IZRICANJU PRESUDE! Sin generala otkriva šta će se sutra desiti u Haškom tribunalu!

Podeli vest

Darko Mladić, sin nekadašnjeg glavnog komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, očekuje da će žalbeno veće Mehanizma za krivične sudove u Hagu uvažiti argumente odbrane iz žalbe na prvostepenu presudu i da će svojom odlukom osloboditi od optužbi njegovog oca

- Od žalbenog veća očekujem više profesionalnog integriteta. Mi smo u žalbi pokazali na koliko je sve načina prvostepeno veće (Haškog tribunala, koji je nasledio Mehanizam) demonstriralo i pristrasnost, izvrtanje cinjenica i ubacivanje stvari koje uopšte nisu bile u optužnici, niti je data prilika da se o njima raspravlja - rekao je Darko Mladić za Tanjug.

Po svim tim osnovima, kako dodaje, odbrana je u žalbi pokazala da je prvostepeno veće pogrešno presudilo i da očekuje da se to uvaži i da general sutra bude oslobođen.

Ratko Mladić je prvostepenom presudom osuđen na najstrožu kaznu - doživotni zatvor, a Žalbeno veće sutra treba da objavi svoju presudu.

Žalbeno veće, prema rečima sina Ratka Mladića, donosi drugostepenu odluku prema svom viđenju, a bilo je, podseća, do sada razlicitih scenarija - od totalnih obrta, poništenja, do srednjih rešenja, i vraćanja na ponovno suđenje.

Foto: Printscreen TV Pink

Darko Mladić

Darko Mladić danas putuje u Hag, a izricanje presude sutra će pratiti uživo iz posebne prostroije.

- Sutra će moj otac biti u sudnici i pored njega će biti pravna savetnica Peta Luis Bagot. S tim predlogom odbrane se složio general i čak je insistirao da bude prisutan u sudnici bez obzira na loše zdravstveno stanje - napomenuo je Darko Mladić.

Nakon toga će se sresti sa ocem na sat vremena.

- Radujem se što ću ga konačno videti posle skoro godinu i po dana, jer nismo imali prilike da se vidimo uživo i da popričamo zbog ograničneja oko virusa korona. Kakva god presuda da bude, nadam se da stres kojem je izložen neće biti previše za njega - naveo je sin generala Mladića.

Prvostepenom presudom Haškog tribunala, čiji je rad nasledio Mehanizam, Mladić je u novembru 2017. godine osuđen na doživotni zatvor, nakon čega su i odbrana i tužilaštvo izjavili žalbe na tu odlku.

Žalbeno veće može prvostepenu presudu da potvrdi u celosti, da je preinači u pojedinim delovima ili u pogledu kazne ili da je ukine u celosti i naloži ponavljanje suđenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Realno

pre 3 godine

Nece biti sam, sa njim ce biti i duhovi hiljada zrtava.

alberto gambeti

pre 3 godine

sutra ce mu biti potvrdjena prvotna presuda od 40 godina.

Realno

pre 3 godine

Ocekivano. Iako su glavni krivci u db Srbije, od ovog ne mnogo bistrog pajaca (cak nije mogao da nauci "govor" na ulasku u Srebrnicu, nego ga je citao, po cemu se vidi da je samo pion u svemu tome), prave glavnog monstuma. A nije, ima najmanje dva veca, koja su mu komandovali.

NIKOLA

pre 3 godine

PROKLET BIO KO GA IZRUCIO I OVI STO SE RADUJU

sledeća vest

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija