• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.06.2021

14:19

MI SMO ZLOČINCI, NAMA SU RUKE KRVAVE, A VI STE ANĐELI NEBESKI? TEŠKO MI JE DA POVERUJEM U TO!

printscreen RTS

Politika

MI SMO ZLOČINCI, NAMA SU RUKE KRVAVE, A VI STE ANĐELI NEBESKI? TEŠKO MI JE DA POVERUJEM U TO!

Podeli vest

Poslanik Ujedinjene doline - SDA Sandžaka Šaip Kamberi rekao je na sednici na kojoj je predsednik Aleksandar Vučić predstavio izveštaj o pregovaračkom procesu sa Prištinom da Briselski dijalog i dalje ostaje glavni mehanizam procesa normalizacije, ali je svoje obraćanje više posvetio tome da je Srbija činila zločine nad Albanskim stanovništvom na KiM

On je poručio i da je Srbija danas umorna od mnogih stvari, od svoje, kako kaže, zavade sa Evropom, ali i od Kosova i poručio da treba naći rešenje.

- Srpska javnost mora da zna da će morati da razgovara sa ljudima sa Kosova čiju su decu ubijali. Vi ćete možda u rundi dijaloga imati nekog čiju porodicu su porodicu ubili Škorpioni - rekao je Šaip Kamberi.

Kazao je da srpski narod mora tuđim očima pogledati sebe i konačno shvatiti da je sticanje prijatelja važnije od osvajanja teritorije.

- Danas se mora shvatiti da je nezavisnost Kosova logična posledica raspada bivše SFRJ kao i da su nad albanskim narodom 1998. I 1999.godine u ime srpske države počinjeni teški ratni zločini - rekao je Kamberi.

Kamberi kaže da srpska javnost mora da zna da su, kako tvrdi, masakre počinile vojne, policijske i paravojne snage nad albanskim stanovništvom.

Kaže da je Srbija umorna od mnogih stvari, od svoje zavade sa Evropom koju ne poznaje, ali i od Kosova, te poručuje da treba naći rešenje.

Foto: printscreen RTS

Na njegovo izlaganje odgovorio mu je predsednik Srbije Aleksandar Vučić: 

- Mogli ste da čujete da mi Srbi nikada nismo bili ni sveci, ni zločinci. Od vas nikada nismo čuli da ste vi činili zločine. Mi smo zločinci, a vi ste anđeli nebeski? Teško mi je da u to poverujem - rekao je Vučić.

Ko će da priča o zločinu nad porodicom Šutaković, gde su troje dece, manje od 18, 13 i 10 godina, Aleksandar, Đorđe i Radoman ubijeni zločinački i zajedno sa svojim ocem i majkom pokopani, pita Vučić.

- Oni ne mogu da dođu u Prištinu da vam pričaju kako su te zločine proživeli, jer oni nisu preživeli, ni Aleksandar, ni Đorđe, ni Radoman - rekao je on.

Foto: printscreen RTS

Vučić je objasnio da je to razlika između Kamberija i njega u tome što on ne prikriva zločine.

On je pitao Kamberija i Kurtija gde su sada ubice Aleksandra, Đorđeta i Radomana.

- Nema pravde za srpske žrtve i neće ih ni biti - konstatovao je Vučić.

On je rekao da je suština u tome što je Kamberi rekao da je "Srbija ubijala decu"!

- Oni hoće da u udžbenike i istorijske knjige uđe da je Srbija ubijala decu, a ne zločinci - upozorio je Vučić, podsetivši da nijedan pojedinac nije naveden u crnogorskoj Rezoluciji o Srebrenici.

Odgovaravši o tvrdnje o "aparthejdu nad Albancima", Vučić je rekao da je to "aparthejd" egzodusa Srba sa Kosova i Metohije, te guranje u anus staklenih flaša Srbima povratnicima. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
miroljub

pre 3 godine

Glupi,tupavi,smrdljivi...Bespotrebno je raspravljati sa takvima.Postoje dva rešenja za Arnaute:mirno i u tišini da napuste KiM ili silom

Jeca

pre 3 godine

Samo ostro predsednice! Postavite albanskog teroristu na svoje mesto!

Wlada

pre 3 godine

Vas SVE koji ste u vladi i oko nje treba UHAPSITI onog trenutka kad GOVORITE,RADITE ILI NA BILO KOJI NACIN CINITE STETU I ZLO PROTIV SRBIJE I NJENIH GRADJANA....a onako usput a sta su ..druge strane.. u tom nesretnom ratu radile..srbima..i sve ostalo

dera

pre 3 godine

Niko vam nije branio da se naseljavate na nasoj zemlji , evo vas sada proglasavate se za starosedeoce , otimaju a tvrde da je njihovo , pa kad je vase sto dosadjujete da vam se da ? Jos vam je i to malo pa pljujete po onima koji su vas pustili da tu zivite . No nece to moci bas tako ! I jos nesto niko nikad nije ni blizu ubio toliko siptara koliko ste se vi sami medju sobom poubijali , i tek ce toga da bude jer trgovina drogom cime se intenzivno bavite uzima danak . Samo smanjite laganje , jer kad neko toliko mnogo laze onda prestane i sam da veruje u ono sto kaze .

Petar

pre 3 godine

Srbija je toliko napredovala, toliko je fina zemlja, da ne treba i nece dozvoliti da se o njoj pise lose.

Ilija

pre 3 godine

Dokle ce siptari provocirati sa svojim zrtvama? Gde su Srpske zrtve? Kada ce albanci da priznaju zlocin OVK terorista i kada ce se pokloniti zrtvama albanskog terora na nasoj juznoj pokrajini?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija