• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.10.2021

17:03

Vučić uručio stipendije: Samo vam znanje niko ne može uzeti!

FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Politika

Vučić uručio stipendije: Samo vam znanje niko ne može uzeti!

Podeli vest

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, u ime SNS Fondacije za srpski narod i državu, uručio je 20 stipendija studentima kojima je poručio da te stipendije pokazuju da oni nisu važni samo njihovim porodicama, već i nekima drugima u državi

Stipendije za jednogodišnju školarinu u vrednosti od maksimum 125.000 dinara namenjene su studentima iz socijalno ugroženih kategorija sa teritorije Srbije koji su prva godina osnovnih akademskih studija.

Vučić je ukazao na to da sada kada su počeli da dobijaju nagrade i stipendije moraju da se ponašaju odgovornije od svojih vršnjaka i zamolio ih da nastave da rade.

- Molim vas da krenete putem uspeha, a uspeh je da budete odgovorni deo zajednice. Budete ozbiljni. Jednu stvar niko vam ne može nikada oduzeti, a to je vaše znanje, borbenost. To je jedino što ostaje vaše i zato je važno da se borite i da učite. To ne može niko da vam oduzme. Učite vredno i ostanite u našoj Srbiji jer potrebni ste Srbiji koliko je i Srbija potrebna svima nama - poručio je Vučić stipendistima.

Lider SNS-a se prisetio i svoje prve stipendije i ispričao da je tada naučio da ne treba nikada da uzima kredit što je, kako je rekao, razlog što danas imamo dobro stanje javnih finansija.

Kako je ispričao, za stipendiju nije imao vezu, ali je ipak dobio i da se pitao zašto je država odlučila da mu je dodeli. Kaže se tada osećao posebno, jer je neko, kako kaže, doneo odluku da ga sa još desetak ljudi izdvoji da o njima brine.

Dodaje da je želeo majku da iznenadi i od tog novca joj kupio usisivač Kirbi za koji je svakog meseca godinu dana morao da plaća po 100 evra.

Foto: FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ bg

Aleksandar Vučić sa stipendistima

- Kako dođe kraj meseca baš tih 100 evra su mi falili - da li za putovanje ili nesto drugo i tada sam shvatio - kredite ne uzimaj nikada" rekao je Vučić.

To iskustvo, kaže mu je pomoglo, i vezuje ga za sprovođenje fiskalne konolidacije u Srbiji i to što je javni dug spušten ispod 60 odsto čime je obezbeđena sigurnost za sve.

- Da možete da računate da država ima redovne i uredne finansije - poručio je Vučić stipendistima, među kojima su studenti beogradskog, novosadskog, kragujevačkog Univerziteta, ali i Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Predsednica Fondacije Bojana Radaković istakla je da na ovaj način SNS pokazuje da njima briga o mladima nije samo slovo na papiru, već stvarna.

Ukazala je na to da Fondacija kroz različite programe edukacije veliku pažnju posvećuje mladima i šalje im poruku da računaju na njih, da su im bitni i da je obrazovanje za njih važno.

- Ponosni smo na odluku da studirate u svojoj zemlji, uz radna mesta, podsticaje za mlade, moći ćete da ostanete. Neka vaša vizija bude stabilnost Srbije - kazala je Radaković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
robija bajo moj

pre 2 godine

Господар Вучић је милостив ?

Sofija

pre 2 godine

Lep gest koji će sigurno puno značiti studentima.

Jelena

pre 2 godine

Tako se motivisu studenti da budu jos bolji i da posle zavrsetka studiranja ostanu u svojoj zemlji da rade.

jelena

pre 2 godine

Ovim mladim ljudima punim energije i volje zelim puno uspeha. Znanje je moc.

Nena

pre 2 godine

Stipendije SNS fondacije podeljene su najboljim studentima,socijalno ugroženim,što je divna stvar,kojima je znanje karta za bolji budućnost, a koje će značiti i našoj državi i našim institucijama u kojima oni budu sutradan radili.Bravo!

sledeća vest

TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen!
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen!

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)
Live TV

Srbija za korak bliža Evropskoj uniji! Balkan ima ključne resurse koji nedostaju zapadnim zemljama! (VIDEO)

Danas je održan Samit Berlinskog kongresa. Region zapadnog Balkana trebalo bi što pre pripojiti Evropskoj uniji! Srbiju je na Samitu predstavljao premijer Miloš Vučević koji je imao brojne sastanke sa nekoliko lidera zemalja. Na ovu temu u "Info danu" govorili su analitičar Veljko Jovanović i dopisnik "Politike" iz Severne Makedonije Željko Šajn. Uživo u program javio se i politikolog Andreja Lović koji je komentarisao na koji način je nemačka javnost reagovala na ovaj samit.

14.10.2024

16:33

Hronika

U Beogradu saslušano sedam svedoka zbog nestanka Ane Knežević! Majka Davida Kneževića odbila da odgovori na jedno pitanje!
Hronika

U Beogradu saslušano sedam svedoka zbog nestanka Ane Knežević! Majka Davida Kneževića odbila da odgovori na jedno pitanje!

U istrazi koju FBI vodi protiv srpskog državljanina Davida Kneževića zbog nestanka njegove supruge Ane Knežević 2. februara u Madridu, Više javno tužilaštvo u Beogradu je po zamolnici kolega iz Sjedinjenih američkih država do sada saslušalo nekoliko svedoka i naložilo analizu baznih stanica, kako bi se utvrdilo kretanje osumnjičenog u vreme nestanka njegove supruge.

14.10.2024

19:46

Dačić dočekao naše spasioce iz BiH! Svi su se vratili živi i zdravi, čestitam im i zahvaljujem na humanosti i herojstvu! (FOTO/VIDEO)
Hronika

Dačić dočekao naše spasioce iz BiH! Svi su se vratili živi i zdravi, čestitam im i zahvaljujem na humanosti i herojstvu! (FOTO/VIDEO)

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić dočekao je večeras u Loznici pripadnike Specijalističkog tima za spasavanje iz ruševina Sektora za vanredne situacije MUP-a, koji su bili angažovani u Bosni i Hercegovini radi pružanja pomoći nakon katastrofalnih bujičnih poplava i klizišta u toj zemlji.

14.10.2024

19:08

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka